Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Abbas στηρίζει ανεπιφύλακτα τον Ρώσο Putin - Αναθέρμανση ρωσοπαλαιστινιακών σχέσεων

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Abbas στηρίζει ανεπιφύλακτα τον Ρώσο Putin - Αναθέρμανση ρωσοπαλαιστινιακών σχέσεων
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την παλαιστινιο-ισραηλινή διευθέτηση
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Mahmoud Abbas δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ότι υποστήριξε πλήρως τα βήματα που έλαβαν οι ρωσικές αρχές για να σταματήσουν την ανταρσία της 24ης Ιουνίου, ανέφερε το Κρεμλίνο το Σάββατο 1/7.
«Με πρωτοβουλία της παλαιστινιακής πλευράς, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και του Προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης Mahmoud Abbas.
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στα μέτρα που έλαβε η ρωσική κυβέρνηση στις 24 Ιουνίου για την προστασία του συνταγματική τάξη και κράτος δικαίου», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την παλαιστινιο-ισραηλινή διευθέτηση.

«Η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε τη θέση των αρχών της υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στην παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση στη βάση του υφιστάμενου διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε το Κρεμλίνο.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Putin και ο Abbas «επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να αναπτύξουν περαιτέρω την παραδοσιακά φιλική ρωσοπαλαιστινιακή σχέση» και συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο.
Ο Putin συνεχάρη επίσης τον Abbas και όλους τους Παλαιστίνιους για τη μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης