Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξαλλος Orban: Χρεοκοπεί η ΕΕ, σε δυο χρόνια η Κομισιόν δαπάνησε προϋπολογισμό 7ετίας - Που πήγαν τα χρήματα;

Έξαλλος Orban: Χρεοκοπεί η ΕΕ, σε δυο χρόνια η Κομισιόν δαπάνησε προϋπολογισμό 7ετίας - Που πήγαν τα χρήματα;
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση τροποποίησης του προϋπολογισμού ζητώντας από τα κράτη μέλη να πληρώσουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
«Η ΕΕ βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας» εκτίμησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Η πρώτη ερώτηση που έκανε ο πρωθυπουργός Viktor Orban σε ανάρτησή του στο Facebook είναι: «Η μόνη ερώτηση που κάνουν όλοι εδώ στις Βρυξέλλες είναι: Πού πήγαν τα χρήματα;»
Ο Orban παρευρίσκεται στη διήμερη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες και ένα από τα πιο καυτά θέματα είναι το ερώτημα για το πού έχουν εξαφανιστεί τα χρήματα του προϋπολογισμού της ΕΕ.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση τροποποίησης του προϋπολογισμού ζητώντας από τα κράτη μέλη να πληρώσουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
01_14.JPG
Πως έφεραν την ΕΕ στο χείλος της χρεωκοπίας;

«Γεννιέται το ερώτημα: Πώς προέκυψε αυτή η κατάσταση και πώς έφεραν την Ευρωπαϊκή Ένωση στο χείλος της χρεοκοπίας;» ρώτησε ο Orban.
Ο Orban σημείωσε επίσης ότι η ΕΕ απαιτεί περισσότερα χρήματα από τα κράτη μέλη, αν και έχει συμπληρώσει μόνο δύο χρόνια στον επταετή προϋπολογισμό της.
Δηλαδή τα χρήματα που εγκρίθηκε να δαπανηθούν και υποτίθεται ότι θα υπάρχουν για τα επόμενα πέντε χρόνια έχουν ήδη δαπανηθεί.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός απαριθμούσε τι ζητούν οι Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό.
«Θέλουν να πάρουν 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κράτη μέλη για να τα δώσουν στην Ουκρανία, ενώ δεν μπορούν καν να λογοδοτήσουν για τα χρήματα που τους έχουμε δώσει μέχρι τώρα.
Θέλουν περισσότερα χρήματα από τα κράτη μέλη για να μπορέσουν να πληρώσουν τους τόκους των δανείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχαν πάρει στο παρελθόν.
Πρόκειται για δάνεια που η Πολωνία και η Ουγγαρία δεν έχουν δει ούτε ένα σεντ μέχρι στιγμής», είπε ο Orban.

Ο Orban είπε ότι η Επιτροπή της ΕΕ ζητά από τα κράτη μέλη περισσότερα χρήματα για τη μετανάστευση, όχι για την προστασία των συνόρων, αλλά για την εισαγωγή παράνομων μεταναστών.

«Φυσικά, δεν ξέχασαν τις δικές τους τσέπες.
Ζητούν δισεκατομμύρια ευρώ για να αυξήσουν τους μισθούς των γραφειοκρατών των Βρυξελλών», είπε.
«Η θέση της Ουγγαρίας είναι ξεκάθαρη», είπε
«Πρώτον, θέλουμε να μάθουμε σε τι έχει δαπανηθεί το τεράστιο χρηματικό ποσό που τους έχουμε δώσει μέχρι τώρα.
Δεύτερον, θέλουμε να μάθουμε ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».
Ο Orban παρευρίσκεται στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου των ηγετών της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι το θέμα της πρόσθετης οικονομικής στήριξης για την Ουκρανία, οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις μεταναστών και η διαμόρφωση της πολιτικής της ΕΕ έναντι της Κίνας.
02_14.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης