Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η οργή κυριεύει το Παρίσι – Χιλιάδες νέοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση

Η οργή κυριεύει το Παρίσι – Χιλιάδες νέοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση
Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές είναι νέοι άνδρες και γυναίκες και κανένας από αυτούς δεν καλύπτει το πρόσωπό του με κασκόλ ή κουκούλες
Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση στο κέντρο του Παρισιού το βράδυ της Παρασκευής (30/6/2023) για μια νέα κινητοποίηση, μετέδωσε η τηλεόραση BFM.
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και του φασισμού και ζήτησαν δικαιοσύνη για τον 17χρονο οδηγό που πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικό την Τετάρτη (28/6).
Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές είναι νέοι άνδρες και γυναίκες και κανένας από αυτούς δεν καλύπτει το πρόσωπό του με κασκόλ ή κουκούλες.
Αρκετές αστυνομικές μονάδες έφτασαν στο σημείο και χρησιμοποιούν ασπίδες για να απομακρύνουν το πλήθος από την είσοδο.
Η αστυνομία δεν έχει καταφύγει στη χρήση όπλων ελέγχου ταραχών μέχρι στιγμής.

Αναταραχές σε όλη τη Γαλλία

Αναταραχές ξέσπασαν σε όλη τη χώρα μετά από ένα περιστατικό στις 27 Ιουνίου, όπου ένας αστυνομικός πυροβόλησε θανάσιμα έναν 17χρονο οδηγό στο προάστιο της Nanterre του Παρισιού, ο οποίος δεν είχε συμμορφωθεί με την εντολή της περιπολίας του αυτοκινητόδρομου.
Η αναταραχή εξαπλώθηκε σε πολλές άλλες πόλεις όπως η Ντιζόν, η Λιλ, η Λυών, η Μασσαλία, το Στρασβούργο και η Τουλούζη.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 29ης Ιουνίου, αρκετές δεκάδες αυτοκίνητα της αστυνομίας κάηκαν και προκλήθηκαν ζημιές σε διοικητικά και αστυνομικά κτίρια.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανέπτυξε 40.000 αξιωματικούς επιβολής του νόμου για να καταστείλουν τις ταραχές τη νύχτα της 30ης Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης