Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα στον Biden από το Ανώτατο Δικαστήριο: Μπλοκάρει εξαγγελία του για διαγραφές φοιτητικών δανείων

Πλήγμα στον Biden από το Ανώτατο Δικαστήριο: Μπλοκάρει εξαγγελία του για διαγραφές φοιτητικών δανείων

Με πλειοψηφία 6 προς 3 το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ αναγκάζει τον Biden να περάσει την εξαγγελία για διαγραφές φοιτητικών δανείων από το Κογκρέσο

Με πλειοψηφία 6 προς 3 το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ αναγκάζει τον Biden να περάσει την εξαγγελία για διαγραφές φοιτητικών δανείων από το Κογκρέσο.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ παραπέμπει το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος Biden για διαγραφές φοιτητικών δανείων ως 10.00 δολάρια –και κατά περιπτώσεις ως 20.000- στο Κογκρέσο.
Με τον τρόπο αυτό ακυρώνεται μία από τις βασικές εξαγγελίες του Δημοκρατικού Προέδρου εν όψει των εκλογών του 2024.
Οι δικαστές όχι μόνο αμφισβήτησαν την κοστολόγηση του προγράμματος στα 420 δισ. δολάρια, αλλά και αποφάσισαν ότι η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να αποφασίσει σε ένα τέτοιας κλίμακας πρόγραμμα χωρίς να έχει πρώτα λάβει σχετική έγκριση από το Κογκρέσο.
«Η νομολογία μας απαιτεί από το Κογκρέσο να τοποθετηθεί προτού κάποιος Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας αλλάξει μονομερώς τόσο μεγάλο τμήμα του προϋπολογισμού» δήλωσε εκ μέρους της πλειοψηφίας ο Δικαστής John Roberts.
Η εν λόγω εξαγγελία της διοίκησης Biden είναι μάλλον αδύνατο να περάσει από το Κογκρέσο, καθώς το σώμα ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.
Τέτοιες διαδικασίες απαιτούν πλειοψηφία της τάξεως του 60% κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν οι Δημοκρατικοί ανακτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο η έγκριση για διαγραφές φοιτητικών δανείων θα φαντάζει από δύσκολη έως και αδύνατη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης