Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα έχει 3 τρισ. σε κρυφά αποθεματικά σύμφωνα με Αμερικάνους αξιωματούχους

Η Κίνα έχει 3 τρισ. σε κρυφά αποθεματικά σύμφωνα με Αμερικάνους αξιωματούχους

Από τα 6 τρισ. των αποθεματικών της Κινέζικης οικονομίας μόνο τα μισά από αυτά καταγράφονται στα επίσημα έγγραφα σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο του αμερικανικού Υπ.Εξ. Brad Setser

Έλλειμμα διαφάνειας στα οικονομικά της Κίνας επισημαίνουν αμερικανοί παράγοντες και σημειώνουν ότι περίπου 3 τρισ. κινεζικών κεφαλαίων δεν εμφανίζονται… στα λογιστικά βιβλία.
Πιο συγκεκριμένα καταδεικνύουν ότι τα λιμνάζοντα αποθεματικά που δίνει επίσημα η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δεν συμβαδίζουν με το εμπορικό πλεόνασμα της κινεζικής οικονομίας υπονοώντας την ύπαρξη σκιωδών κεφαλαίων.
Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο του αμερικανικού Υπ.Εξ. Brad Setser τα αδιαφανή οικονομικά της Κίνας ενδέχεται να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην παγκοσμία οικονομία δεδομένου ότι «Η Κίνα δομικά είναι τόσο κεντρική στην παγκόσμια οικονομία που οτιδήποτε κάνει, ορατό ή αόρατο, θα έχει τελικά τεράστιο αντίκτυπο στον υπόλοιπο κόσμο."
Οι αμερικάνοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι τα αποθεματικά της Κινεζικής οικονομίας είναι κομβικά για την χρηματοδότηση τεράστιων έργων υποδομής μεταξύ των οποίων και η εμβληματική «ζώνη του δρόμου του μεταξιού».
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο άρθρο του Setser «Ένα παγκόσμιο, δεκαετές πλάνο υποδομής μπορεί να απλά να αποτελεί παρενέργεια μίας απόφασης του 2009 για τα αποθεματικά της Κίνας»… 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης