Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Ρώσος παίκτης του χόκεϊ κρατείται για κατασκοπεία

Πολωνία: Ρώσος παίκτης του χόκεϊ κρατείται για κατασκοπεία
Ο παίκτης του χόκεϊ συνελήφθη στην περιοχή της Σιλεσίας, διευκρινίζουν οι εισαγγελικές αρχές.
Σύλληψη Ρώσου παίκτη του χόκεϊ στην Πολωνία για κατασκοπεία. Πρόκειται για τον 14ο που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο εξάρθρωσης δικτύου κατασκοπείας στη χώρα.
Η Πολωνία συνέλαβε Ρώσο παίκτη του χόκεϊ με την κατηγορία της κατασκοπείας, ανακοίνωσαν οι πολωνικές εισαγγελικές υπηρεσίες, την Παρασκευή, 30 Ιουνίου, διευκρινίζοντας ότι είναι η 14η ανάλογη σύλληψη τους τελευταίους μήνες.
«Οι Ρώσοι κατάσκοποι πέφτουν ένας ένας!», έγραψε στο Twitter ο Πολωνός υπουργός Δικαιοσύνης.
Ένας κατάσκοπος που δρούσε υπό το κάλυμμα του αθλητή συνελήφθη. Ο Ρώσος ήταν παίκτης ομάδας της πρώτης εθνικής κατηγορίας».
Ο παίκτης του χόκεϊ συνελήφθη στην περιοχή της Σιλεσίας, διευκρινίζουν οι εισαγγελικές αρχές. Τόσο ο παίκτης όσο και η ομάδα του δεν κατονομάσθηκαν. Ωστόσο, οι εισαγγελικές αρχές διευκρίνισαν ότι είχε φθάσει στην Πολωνία τον Οκτώβριο 2021.
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, στις δραστηριότητές του περιλαμβανόταν η αναγνώριση σημαντικών υποδομών, για την οποία πληρωνόταν. Θα προφυλακισθεί και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών.
Η ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό.

«Σφοδρή διαμαρτυρία» της Μόσχας

Τον Μάρτιο, η Πολωνία ανακοίνωσε την εξάρθρωση ρωσικού δικτύου κατασκοπείας και τις συλλήψεις εννέα ανθρώπων που προετοίμαζαν ενέργειες σαμποτάζ και παρακολούθησης σιδηροδρομικών διαδρομών προς την Ουκρανία.
Τον Απρίλιο ανακοίνωσε την επιβολή προσωρινής ζώνης αποκλεισμού σε ακτίνα 200 μέτρων γύρω από τον τερματικό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) του Σφινόουστσε (Swinoujscie) στην βορειοδυτική Πολωνία.
Η Μόσχα εξέφρασε «σφοδρή διαμαρτυρία» για τις συλλήψεις και «απαίτησε άμεσες και πλήρεις εξηγήσεις», δια στόματος της εκπροσώπου της ρωσικής διπλωματίας, Zakharova.
Η ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία ανακοίνωσε ότι ζήτησε επισήμως από το πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών πληροφορίες για τις κατηγορίες κατά του Ρώσου παίκτη του χόκεϊ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης