Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο στρατιωτικό νοσοκομείο κατασκευάζει η Γαλλία - Ετοιμάζεται για έναν πιθανό πόλεμο υψηλής έντασης

Νέο στρατιωτικό νοσοκομείο κατασκευάζει η Γαλλία - Ετοιμάζεται για έναν πιθανό πόλεμο υψηλής έντασης
Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε την κατασκευή ενός στρατιωτικού νοσοκομείου στη Μασσαλία, με την εγκατάσταση να προορίζεται να "προετοιμάσει τη Γαλλία για έναν πιθανό πόλεμο υψηλής έντασης"
Ένα νέο στρατιωτικό νοσοκομείο θα κατασκευαστεί στην περιοχή Sainte-Marthe μέχρι "τις αρχές της επόμενης δεκαετίας", όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της Μασσαλίας Benoît Payan.
Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε την κατασκευή ενός στρατιωτικού νοσοκομείου στη Μασσαλία, με την εγκατάσταση να προορίζεται να "προετοιμάσει τη Γαλλία για έναν πιθανό πόλεμο υψηλής έντασης".
Αν και ο Macron ανέφερε σε δήλωσή του ότι το νοσοκομείο θα είναι σε θέση να παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες υγείας, θα "διαδραματίσει βασικό ρόλο σε περίπτωση ενός μεγάλου πολέμου", προσθέτοντας ότι "το ιατρικό κέντρο νέας γενιάς προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες του στρατού για τις επόμενες δεκαετίες".
Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες επανεξετάζουν τις στρατηγικές μάχης τους και αναπτύσσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους.
Πολλά έθνη προσπαθούν τώρα να προετοιμαστούν για μια πιθανή επικείμενη σύγκρουση, στην οποία αναμένεται να αναπτυχθεί ο πιο προηγμένος και ισχυρός πολεμικός εξοπλισμός, εξαιρουμένων των πυρηνικών όπλων.
Για τη Γαλλία, το νέο νοσοκομείο θα εκπληρώσει τον ρόλο του να μπορεί να "περιθάλπει πιο σοβαρά θύματα μάχης", σύμφωνα με τον Macron, ο οποίος δήλωσε ότι η κατασκευή της εγκατάστασης θα κοστίσει στην κυβέρνηση 300 εκατομμύρια ευρώ.
Δεν θα είναι το πρώτο στρατιωτικό νοσοκομείο στη Μασσαλία.
Το νοσοκομείο Laveran λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά οι τοπικές αρχές πιστεύουν ότι δεν είναι πλέον αρκετά σύγχρονο για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του πολέμου στην Ουκρανία ή των μελλοντικών συγκρούσεων που θα ακολουθήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης