Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία εξάντλησε όλα τα όπλα της, επιτίθεται στο Bakhmut – Στο Kramatorsk σκοτώθηκαν Αμερικανοί, ισχυρή έκρηξη στο Κίεβο

Η Ουκρανία εξάντλησε όλα τα όπλα της, επιτίθεται στο Bakhmut – Στο Kramatorsk σκοτώθηκαν Αμερικανοί, ισχυρή έκρηξη στο Κίεβο
Στις 27 Ιουνίου ο Ουκρανικός στρατός υπέστη σοβαρή ήττα γοήτρου…
(upd 11) Η Ουκρανική αντεπίθεση που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου 2023 απέτυχε, στα κύρια μέτωπα Zaporizhia, Donetsk και Bakhmut… οι επιθετικές πρωτοβουλίες οδήγησαν στην καταστροφή.
Ειδικά στην Zaporizhia οι Ουκρανοί συνειδητοποίησαν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι η άμυνα της Ρωσίας δεν μπορεί να σπάσει…
Το μόνο σοβαρό μέτωπο στο οποίο οι Ουκρανοί σημειώνουν τακτικά αλλά όχι στρατηγικά κέρδη είναι το Bakhmut όπου διεξάγονται σκληρές μάχες.
Το Bakhmut πέρασε στον έλεγχο των Wagner αλλά οι Ουκρανοί δυτικά του Bakhmut συνεχίζουν να προελαύνουν… κερδίζοντας εδάφη… σε σημεία όμως που δεν υπήρχε δομημένη άμυνα των Ρώσων…

Οι αποκαλύψεις για το τι συνέβη στο Kramatorsk μια πόλη δυτικά του Bakhmut είναι συγκλονιστικές.
Σκοτώθηκαν 17 αμερικανοί στρατιώτες που φαίνεται ότι ήταν σύμβουλοι των Ουκρανών και 2 Ουκρανοί στρατηγοί…
Στις 27 Ιουνίου ο Ουκρανικός στρατός υπέστη σοβαρή ήττα γοήτρου…
Η ένταση στο μέτωπο έχει μειωθεί αλλά αυτό που είναι γεγονός είναι η καταστροφή δεκάδων οπλικών συστημάτων της Δύσης.
Στο Κίεβο σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη, χωρίς να ηχήσουν σειρήνες. 

Ισχυρή έκρηξη στο Κίεβο

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το Κίεβο το βράδυ της Παρασκευής (30/6/2023), όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Strana.
Δεν έχουν αναφερθεί περισσότερες λεπτομέρειες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήχησε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο TASS ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έκοψε το ρεύμα σε ορισμένες περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.
«Ακούστηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη.
Δεν υπήρξε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής», είπε ένας από μάρτυρες.
Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι η έκρηξη ακούστηκε ξεκάθαρα στα νότια της πόλης και είδε ολόκληρες περιοχές να μένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Στο Kramatorsk σκοτώθηκαν 17 αμερικανοί και 2 Ουκρανοί στρατηγοί

Στις 27 Ιουνίου, έκρηξη σημειώθηκαν στην πόλη Kramatorsk, η οποία βρίσκεται σε τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, υποστηριζόμενα από δυτικούς δημοσιογράφους, ξέσπασαν με τίτλους για ένα ακόμη «σκληρό ρωσικό χτύπημα σε αμάχους».
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, ένας ρωσικός πύραυλος σκότωσε 10 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά, σε μια πιτσαρία. Συνολικά τραυματίστηκαν 56 άμαχοι.
Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις αλλοδαποί.
Πολλοί αλλοδαποί που εντοπίστηκαν αποκαλούνταν ευρέως «τουρίστες» και «δημοσιογράφοι».
Ποιος τουρίστας θα πήγαινε στο Kramatorsk το οποίο βομβαρδίζεται καθημερινά από τους ρώσους είναι ένα άλλο ερώτημα…
Αργότερα, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν προδότη που φέρεται να βοήθησε τον ρωσικό στρατό να στοχεύσει με πυραύλους.
Αποδείχθηκε ότι ήταν υπάλληλος τοπικής εταιρείας μεταφοράς αερίου.
Εν τω μεταξύ, το ουκρανικό κοινό κατηγόρησε για την επίθεση μια Ουκρανή που έβγαλε φωτογραφία με τους στρατιώτες στο καφέ και δημοσίευσε πληροφορίες στο Instagram.
Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο ρωσικός στρατός στοχεύει πυραύλους αποκλειστικά σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο Instagram Ουκρανών blogers.

Τι αποκαλύπτουν οι Ρώσοι

Στις 28 Ιουνίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την επίθεση στο Kramatorsk, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό στόχο του χτυπήματος.
Ρωσικά στρατεύματα έπληξαν το σημείο προσωρινής ανάπτυξης του επιτελείου διοίκησης της 56ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ουκρανοί αξιωματικοί συναντούσαν ξένους μισθοφόρους που διέμεναν στο ξενοδοχείο Kramatorsk που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο.
Αρκετοί ξένοι μισθοφόροι, συμπεριλαμβανομένων των Alex Gallant, Arno Dedeker και Nick Duckworth, εντοπίστηκαν στο σημείο που δέχθηκε την πυραυλική επίθεση.
Σε ένα από τα βίντεο, το τατουάζ του τραυματία αποκάλυψε ότι ανήκε στο 3ο τάγμα του 75ου Συντάγματος Ranger του Αμερικανικού Στρατού.
Ένα άλλο βίντεο δείχνει έναν άνδρα με στολή με το έμβλημα της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.
Υπήρχαν επίσης ξένοι δημοσιογράφοι και τρεις Κολομβιανοί, μεταξύ των οποίων ο συγγραφέας Hector Abad, ο πολιτικός Sergio Jaramillo και η δημοσιογράφος Catalina Gomez.
Ουκρανοί στρατιώτες άρχισαν να θρηνούν τους συντρόφους τους που σκοτώθηκαν από την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Για παράδειγμα, ένα 22χρονο μέλος του Azov τον Artem Sukhovey.
Το ουκρανικό καθεστώς είναι απίθανο να αποκαλύψει τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων, τα οποία αποδείχθηκε ότι ήταν στρατιωτικοί και δευτερευόντως πολίτες.

Η Ουκρανία εξάντλησε τα όπλα της, στηρίζεται αποκλειστικά στα όπλα της Δύσης

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει εξαντλήσει σχεδόν όλο το οπλοστάσιο της, ενώ τα δυτικά όπλα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός συνεχίζουν να καταστρέφονται στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya.
«Εξοπλίζουν την Ουκρανία με μια τρελή προσδοκία ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να νικήσει τη Ρωσία.
Ο δυτικός εξοπλισμός καταστρέφονται ενώ τα όπλα σοβιετικής εποχής έχουν τελειώσει.
Η σημερινή Ουκρανία μπορεί να πολεμήσει μόνο χρησιμοποιώντας τα όπλα που παίρνει από το ΝΑΤΟ. Δεν έχει σχεδόν τίποτα άλλο»

Μαζικοί τάφοι Ουκρανών

Μαζικοί τάφοι στρατιωτών του Κιέβου ανακαλύφθηκαν στις περιοχές των χωριών Nevskoye και Makiivka κατά τη διάρκεια εναέριας αναγνώρισης.
Στις περιοχές των οικισμών Makiivka και Nevskoe, με τη βοήθεια εναέριας αναγνώρισης, αποκαλύφθηκαν απομακρυσμένα από οικισμούς, νέα χαρακώματα και αναχώματα.
Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τόπους ταφής σκοτωμένων Ουκρανών μαχητών.

Η Πολωνία συνέλαβε Ρώσο παίκτη του χόκεϊ … για κατασκοπεία – Η 14η σύλληψη

Στη σύλληψη ενός Ρώσου παίκτη του χόκεϊ για κατασκοπεία προχώρησαν οι Αρχές της Πολωνίας, γεγονός που αναμένεται να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις Ρωσίας – Πολωνίας.
Η Πολωνία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός Ρώσου παίκτη του χόκεϊ που αγωνίζεται σε πολωνική ομάδα της πρώτης κατηγορίας.
Πολωνοί εισαγγελείς αναφέρουν πως αυτή είναι η 14η σύλληψη Ρώσου κατασκόπου.
«Οι Ρώσοι κατάσκοποι πέφτουν ο ένας μετά τον άλλο.
Ένας κατάσκοπος που ενεργούσε υπό το πρόσχημα αθλητή, συνελήφθη.
Ήταν παίκτης ομάδας πρώτης κατηγορίας» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας, Zbigniew Ziobro.
Όπως έγινε γνωστό, ο εν λόγω Ρώσος έχει τεθεί υπό κράτηση στην περιοχή της Σιλεσίας, στη νότια Πολωνία.
Πληροφορίες των πολωνικών αρχών αναφέρουν πως ο Ρώσος, ο οποίος βρίσκεται στην Πολωνία από τον Οκτώβριο του 2021, έκανε έρευνα για τις κρίσιμες υποδομές της Πολωνίας.

Στο Bakhmut η κύρια επίθεση των Ουκρανών

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προελαύνουν κοντά στο Artemivsk ή Bakhmut με όπλα της Δύσης αλλά χωρίς να έχουν πετύχει κάτι σπουδαίο
«Στην περιοχή του Bakhmut, οι VFU (ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας επιχείρησαν με τανκς να καταλάβουν εδάφη δυτικά της πόλης αλλά απέτυχαν.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν την «επιχειρησιακή πρωτοβουλία» στην περιοχή και ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν 1.200 μέτρα προς την κατεύθυνση της Klishchiivka (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut) και 1.500 μέτρα προς την κατεύθυνση της Kurdyumivka (13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά) του Bakhmut.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής Στρατηγός Valeriy Zaluzhnyi δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν τη «στρατηγική πρωτοβουλία» σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, Στρατηγό Mark Milley, στις 29 Ιουνίου.

Παραδοχή Milley για την ουκρανική αντεπίθεση: Την περιμέναμε ταχύτερη

Η ουκρανική αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων «προχωρά με βραδύτερο ρυθμό από αυτόν που είχε προβλεφθεί» αλλά σημειώνει σταθερή πρόοδο, παραδέχεται ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ στρατηγός Mark Milley.
«Προχωρά με βραδύτερο ρυθμό από αυτόν που είχε προβλεφθεί.
Δεν μου προκαλεί έκπληξη», δήλωσε ο Milley κατά την ομιλία του στην Εθνική Λέσχη Τύπου.
Η αντεπίθεση «προχωρά σταθερά, προσεκτικά, περνώντας μέσα από πολύ δύσκολα ναρκοπέδια, κ.ά»

Περιορισμένες κινήσεις στην Kreminna

Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις νότια της Kreminna στις 29 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στη Rozdolivka (32 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna) και στην Bilohorivka (12 χλμ νότια της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη κοντά στη δασική περιοχή Serebryanske (5–10 χλμ. νοτιοδυτικά της Kreminna).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην Bilohorivka και ότι οι ρωσικές δυνάμεις σταμάτησαν μια ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης κοντά στο Kuzmyne (3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Kreminna).

Μείωση έντασης στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος του μετώπου Avdiivka–Donetsk στις 29 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές ενέργειες κοντά σε Avdiivka, Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka), Marinka (27 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και Novomykhailivka (36 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).

Πύραυλος Iskander χτύπησε γέφυρα με Ουκρανούς στρατιωτικούς στην Kherson

Σφοδρές μάχες αναφέρθηκαν κοντά στη γέφυρα Antonovsk στον τομέα Kherson.
Τακτικός βαλλιστικός πύραυλος Iskander στόχευσε συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων κάτω από τη γέφυρα.
Στην επίθεση σκοτώθηκαν 30 και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν.
Οι δυνάμεις του Κιέβου επιχείρησαν επίσης να προχωρήσουν στον τομέα του Donetsk.
Ωστόσο, η επίθεση αποκρούστηκε.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσική Ομάδα Δυνάμεων Yug χτύπησε πολλούς στόχους στις κατευθύνσεις Lisichansk, Soledaro-Artemovsk και Aleksandro-Kalinovsk.
Οι αεροπορικές επιδρομές και το πυροβολικό είχαν στόχο στρατεύματα και εξοπλισμό από τις 92η, 54η, 22η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των δυνάμεων του Κιέβου.
Οι δυνάμεις της ομάδας απέκρουσαν επίσης επίθεση της 110ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Krutaya Balka στην κατεύθυνση Avdeevsky.
Ένα χτύπημα από εκτοξευτή θερμοβαρικών πυραύλων TOS-1A έπληξε επίσης μια συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων στα περίχωρα της πόλης Bakhmut.

Οι Ουκρανικές επιθέσεις στην Zaporizhia μειώνονται

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 29 Ιουνίου.
Ο Διοικητής της Ομάδας Δυνάμεων της Ουκρανίας Tavrisk, Ταξίαρχος Oleksandr Tarnavskyi ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν προς την κατεύθυνση Tavirisk (Zaporizhia).
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Robotyne (12 χλμ νότια του Orikhiv), ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν στα βόρεια προάστια του Robotyne.
Πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 28 και 29 Ιουνίου υποτίθεται ότι δείχνουν στοιχεία του τάγματος εθελοντών «Sudoplatov», του 429ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων της 19ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων και του 70ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων της 42ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων να δρουν στην Zaporizhia.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατασκεύασαν ένα φράγμα στα περίχωρα του Tokmak στην περιφέρεια Zaporizhia πριν από την ουκρανική αντεπίθεση.
Η ομάδα πληροφοριών ανοιχτού κώδικα Bellingcat μοιράστηκε δορυφορικές εικόνες στις 29 Ιουνίου δείχνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις δημιούργησαν ένα φράγμα και μια τάφρο γύρω από το Tokmak (35 χλμ νοτιοδυτικά του Orikhiv) στις αρχές Μαΐου σε μια προσπάθεια να προετοιμαστούν για να υπερασπιστούν την πόλη ενάντια στις ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Μια πηγή που συνδέεται με το Ρωσικό BARS (Ρωσική Εφεδρεία Μάχης) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό σε απροσδιόριστες περιοχές στην ανατολική όχθη του ποταμού Dnipro.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και άλλες ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν ολόκληρη την ανατολική όχθη του ποταμού Dnipro κοντά στη γέφυρα Antonivsky και απέκρουσαν όλες τις ουκρανικές προόδους και τις προσπάθειες μεταφοράς εξοπλισμού

Που βρίσκονται οι Wagner;

Το Κρεμλίνο μπορεί να σκοπεύει να αναλάβει τον επίσημο έλεγχο της Ομάδας Wagner μετά την ένοπλη εξέγερσή της και να τη μετατρέψει σε κρατική επιχείρηση.
Η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να αναλάβουν τον έλεγχο των δραστηριοτήτων των Wagner στο εξωτερικό.
Ο Putin ισχυρίστηκε στις 27 Ιουνίου ότι το Κρεμλίνο «χρηματοδοτεί πλήρως» και «προμηθεύει πλήρως» τους Wagner οπότε σχεδιάζεται εθνικοποίηση των Wagner

Πρόσφατες δορυφορικές εικόνες δείχνουν την κατασκευή μιας εικαζόμενης νέας βάσης του Ομίλου Wagner στο Asipovichy της Λευκορωσίας.
Εικόνες μεταξύ 15 και 27 Ιουνίου δείχνουν νέα δραστηριότητα σε μια εγκαταλελειμμένη στρατιωτική βάση της Λευκορωσίας (παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε από τη Λευκορωσική 465η ταξιαρχία πυραύλων) 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Asipovichy.
Αυτή η δραστηριότητα θα μπορούσε να είναι η κατασκευή μιας φημολογούμενης νέας βάσης του Ομίλου Wagner.
Οι αρχές της Λευκορωσίας κατασκευάζουν μια βάση για 8.000 μαχητές της ομάδας Wagner κοντά στο Asipovicchy.
Η Λευκορωσία φιλοξενεί πολλά πεδία εκπαίδευσης και στρατόπεδα που φιλοξενούσαν 30.000 Ρώσους στρατιώτες στις αρχές του 2022 — πολλοί από τους οποίους βρίσκονταν στα σύνορα με την Ουκρανία στις περιφέρειες Gomel και Brest
Luhansk_Battle_Map_Draft_June_292023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_292023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_June_292023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_292023.png

Παλιοσίδερα τα δυτικά όπλα στην Ουκρανία
Suicidalattackshorrendous_1.jpg

photo_2023-06-28_00-45-37.jpg

photo_2023-06-28_00-45-36.jpg

photo_2023-06-28_00-45-38.jpg

photo_2023-06-28_00-45-44.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης