Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Google αφαιρεί τα νέα από τον Καναδά στις μηχανές αναζήτησης λόγω αυστηρότερης νομοθεσίας

Η Google αφαιρεί τα νέα από τον Καναδά στις μηχανές αναζήτησης λόγω αυστηρότερης νομοθεσίας
Η νέα νομοθεσία του Καναδά που απαιτεί τις τεχνολογικές εταιρείες να πληρώνουν τους εκδότες οδηγεί την Google στην αφαίρεση ειδησεογραφίας ή και προϊόντων

Η Google ανακοίνωσε την απόφαση της να αφαιρέσει καναδικά άρθρα ειδησεογραφίας από τη μηχανή αναζήτησής της και άλλα προϊόντα στον Καναδά, από την στιγμή που ο νόμος απαιτεί από τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες να πληρώνουν τους εκδότες ειδήσεων.
«Έχουμε πλέον ενημερώσει την κυβέρνηση ότι όταν ο νόμος τεθεί σε ισχύ, δυστυχώς θα πρέπει να αφαιρέσουμε συνδέσμους προς καναδικές ειδήσεις από τα προϊόντα Αναζήτησης, Ειδήσεων και Discovery στον Καναδά», ανακοίνωσε η εταιρεία.
«Είμαστε απογοητευμένοι που έφτασε σε αυτό. Δεν παίρνουμε αυτή την απόφαση ή τις επιπτώσεις της ελαφρά και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να είμαστε διαφανείς με τους Καναδούς εκδότες και τους χρήστες μας όσο το δυνατόν νωρίτερα» συμπλήρωσε στην σχετική της ανακοίνωση.
O τεχνολογικός κολοσσός ισχυρίζεται ότι η νομοθεσία του Καναδά είναι αυστηρότερη από την αντίστοιχη στην Αυστραλία ή στην ΕΕ και ότι η επιβάρυνση στην πλατφόρμα της από ειδήσεις και άλλο content που δεν επιφέρει κέρδη θα ήταν μη βιώσιμη.
Από την πλευρά του ο Καναδός Πρωθυπουργός Justin Trudeau δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατά την νομοπαρασκευαστική διαδικασία βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με ανθρώπους της Google, ωστόσο έθεσε ως προτεραιότητα την προστασία της «αυστηρής, ανεξάρτητης δημοσιογραφίας που έχει θεμελιώδη ρόλο στις δημοκρατίες μας». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης