Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Seymour Hersh για το φιάσκο της ουκρανικής αντεπίθεσης: Για να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχασε, ο Zelensky θα χρειαστεί…117 χρόνια

Ο Seymour Hersh για το φιάσκο της ουκρανικής αντεπίθεσης: Για να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχασε, ο Zelensky θα χρειαστεί…117 χρόνια
Oι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν μάταιες επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί 117 χρόνια για να πάρει ανακαταλάβει τα εδάφη, που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία με την τρέχουσα ταχύτητα αντεπίθεσης, λέει ο Αμερικανός δημοσιογράφος, βραβευμένος με το βραβείο Πούλιτζερ, Seymour Hersh.
«Μου είπαν ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν τίποτα σημαντικό, ούτε καν να φτάσουν στη ρωσική άμυνα», σημειώνει στο άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Substack, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν να καταλάβουν μόνο περίπου 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Με τον ρυθμό αυτό της λεγόμενης αντεπίθεσης, οι ουκρανικές δυνάμεις καταφέρνουν να προχωρήσουν μόνο σε ανοιχτό έδαφος επισημαίνει ο Hersh..
«Με αυτόν τον ρυθμό, ένας καλά ενημερωμένος αξιωματούχος είπε, με θλίψη ότι ο στρατός του Zelensky θα χρειαζόταν 117 χρόνια για να απαλλάξει τη χώρα από τη ρωσική κατοχή», έγραψε.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν μάταιες επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.

Η κακή επένδυση του Biden

«Ο Αμερικανικός Τύπος τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να αντιλαμβάνεται το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής, αλλά δεν υπάρχουν δημόσια στοιχεία ότι ο Πρόεδρος Biden και οι συνεργάτες του στον Λευκό Οίκο και στο State Department κατανοούν την κατάσταση.
Ο Putin έχει τώρα στον απόλυτο έλεγχο, ή βρίκσεται κοντά σε αυτόν, των τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών — Donetsk, Kherson, Lugansk, Zaporizhia— που προσάρτησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, επτά μήνες μετά την έναρξη του πολέμου.
Το επόμενο βήμα, αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρξει θαύμα στο πεδίο της μάχης, θα ανήκει στον Putin.
Θα μπορούσε απλώς να σταματήσει εκεί που βρίσκεται και να δει εάν η στρατιωτική πραγματικότητα θα γίνει αποδεκτή από τον Λευκό Οίκο και εάν θα επιδιωχθεί κατάπαυση του πυρός, με την έναρξη επίσημων συνομιλιών για το τέλος του πολέμου.
Θα υπάρξουν προεδρικές εκλογές τον προσεχή Απρίλιο στην Ουκρανία, και ο Ρώσος ηγέτης μπορεί να μείνει στη θέση του και να περιμένει για αυτό —αν γίνουν.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι δεν θα γίνουν εκλογές όσο η χώρα βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο.
Τ
α πολιτικά προβλήματα του Biden, όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους, είναι οξεία —και προφανή», εξηγεί ο βραβευμένος Αμερικανός δημοσιογράφος. 

Η επικείμενη καταστροφή

«Η επικείμενη καταστροφή στην Ουκρανία, και οι πολιτικές της επιπτώσεις, θα πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης για τα Δημοκρατικά μέλη του Κογκρέσου που υποστηρίζουν τον πρόεδρο αλλά διαφωνούν με την προθυμία του να ρίξει πολλά δισεκατομμύρια στην Ουκρανία με την ελπίδα ενός θαύματος που δεν θα έλθει.
Η δημοκρατική υποστήριξη στον πόλεμο είναι ένα άλλο παράδειγμα της αυξανόμενης απομάκρυνσης του κόμματος από την εργατική τάξη.
Είναι τα παιδιά τους που έχουν πολεμήσει τους πολέμους του πρόσφατου παρελθόντος και μπορεί να πολεμήσουν σε οποιονδήποτε μελλοντικό πόλεμο.
Αυτοί οι ψηφοφόροι έχουν απομακρυνθεί σε αυξανόμενους αριθμούς καθώς οι Δημοκρατικοί πλησιάζουν πιο κοντά στα ανώτερα οικονομικά στρώματα.
Ίσως είναι συνετό για τον Biden να μιλήσει ευθέως για τον πόλεμο και τα διάφορα προβλήματά του για την Αμερική - και να εξηγήσει γιατί τα εκτιμώμενα περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η κυβέρνησή του αποδείχθηκαν μια πολύ κακή επένδυση», επισημαίνει ο Hersh.
Στις 22 Ιουνίου, ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolay Patrushev είπε ότι η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από 13.000 στρατιώτες από την αρχή της αντεπίθεσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπογράμμισε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν ανεπιτυχείς προς όλες τις κατευθύνσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης