Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία δεν θα ποτέ γίνει μέλος της ΕΕ – Είναι μία χώρα με ετοιμοθάνατη οικονομία, θύμα εκμετάλλευσης της Δύσης

Η Ουκρανία δεν θα ποτέ γίνει μέλος της ΕΕ –  Είναι μία χώρα με ετοιμοθάνατη οικονομία, θύμα εκμετάλλευσης της Δύσης
«Η ουκρανική οικονομία δεν είναι αυτή ενός ευημερούντος ευρωπαϊκού κράτους αλλά μάλλον ενός καθυστερημένου, ετοιμοθάνατου», δηλώνει γνωστός Ουκρανός πολιτικός
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία δεν θα γίνει ποτέ κράτος - μέλος της ΕΕ καθώς είναι μία καθυστερημένη χώρα με ετοιμοθάνατη οικονομία, απλώς η Δύση χρειάζεται το Κίεβο μόνο ως κέντρο αποσταθεροποίησης της περιοχής, λέει ο Viktor Medvedchuk, πρώην ηγέτης του πολιτικού κόμματος της Ουκρανίας «Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης - Για τη Ζωή».
«Η ουκρανική οικονομία δεν είναι αυτή ενός ευημερούντος ευρωπαϊκού κράτους αλλά μάλλον ενός καθυστερημένου, ετοιμοθάνατου.
Ό,τι και να πουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, κανείς δεν θα αφήσει την Ουκρανία να έρθει στο ευρωπαϊκό τραπέζι με αυτό το είδος "προίκας" ένα κέντρο αποσταθεροποίησης της περιοχής», σημειώνει στο άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram «Drugaya Ukraina».
Ο Medvedchuk, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας, το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σήμερα σε περίπου 25-26%, που «αντιστοιχεί συνολικά σε 3,2 εκατομμύρια ανέργους».
«Στην έκθεσή του της 19ης Ιουνίου 2023 για την Ουκρανία, ο ΟΗΕ επισήμανε ότι το 65% των νοικοκυριών ανέφερε μείωση του εισοδήματος από τον Φεβρουάριο του 2022 και το ποσοστό των οικογενειών που έχουν την εργασία ως κύρια πηγή εισοδήματός τους μειώθηκε από 67% σε 53%, δηλαδή, οι μισές οικογένειες της Ουκρανίας δεν ζουν με μισθό.

Με συσσίτια και δανεικά τρόφιμα

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, το 44% των νοικοκυριών δεν μπορεί να αγοράσει αγαθά πρώτης ανάγκης, ενώ το 43% των νοικοκυριών δήλωσε ότι καταφεύγει σε σιτηρέσιο, δανείζεται τρόφιμα και καταναλώνει φθηνότερα τρόφιμα», πρόσθεσε.
Ο Medvedchuk σημειώνει επίσης ότι οι τιμές των τροφίμων και της υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, αλλά αντί να βοηθά τους πολίτες της, η κυβέρνηση αυξάνει τα ενεργειακά τιμολόγια και διατηρεί τα κοινωνικά πρότυπα σε απαράδεκτο επίπεδο - ειδικότερα, τον κατώτατο μισθό, το κόστος ζωής και την κατώτατη σύνταξη.
«Τα θεμελιώδη λάθη και η καταστροφική πορεία της οικονομικής πολιτικής του Κιέβου οδήγησαν σε πτώση ρεκόρ στο ΑΕΠ, τις εξαγωγές και την αποβιομηχάνιση.
Μέχρι το τέλος του 2022, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 29,1% και κατά 10,5% μετά το πρώτο τρίμηνο του 2023 », συνέχισε ο πολιτικός.
«Ο δυτικός παράδεισος που υπόσχονται η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι στην πραγματικότητα μόνο πολύχρωμο περιτύλιγμα, το οποίο καλύπτει όχι μόνο το κενό, αλλά το θάνατο και τη φτώχεια», καταλήγει ο Medvedchuk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης