Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρασβούργο καλεί Κίεβο: Η πρόεδρος της Ευρωβουλής θέλει να επιταχύνει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Στρασβούργο καλεί Κίεβο: Η πρόεδρος της Ευρωβουλής θέλει να επιταχύνει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Roberta Metsola δήλωσε ότι επιθυμεί να ξεκινήσει σοβαρές διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση της Ουκρανίας στην ΕΕ στα μέσα Δεκεμβρίου
Συγκεκριμένοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθούν την επιτάχυνση της ένταξης στην Ουκρανία με προξάρχουσα την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola. Η Metsola συνεχίζει να είναι από τα πιο επιφανή πρόσωπα της ΕΕ που υποστήριξαν την προσπάθεια της Ουκρανίας να γίνει το 28ο μέλος της Ένωσης, έχοντας επισκεφθεί τη χώρα δύο φορές από την έναρξη του πολέμου. Άλλωστε συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy, ο οποίος μίλησε στους ηγέτες της ΕΕ μέσω βιντεοσυνδέσμου την Πέμπτη.
Πίεζε επί μήνες για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες της Ουκρανίας φέτος, αλλά δεν είχε ακόμη προτείνει μια συγκεκριμένη στιγμή για αυτό.
Όταν ρωτήθηκε από Ουκρανό δημοσιογράφο σχετικά με την προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ένωση, η Metsola δήλωσε σχετικά: «Είμαι αισιόδοξη για τις δηλώσεις που άκουσα από τους ηγέτες» — όχι μόνο κατά την είσοδο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και σε συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών. «Υπάρχει δυναμική και αυτή η δυναμική δεν θα σταματήσει». «Η ελπίδα μας θα ήταν ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου θα είναι ο τόπος ή η στιγμή όπου μπορεί να γίνει αυτό το βήμα», πρόσθεσε η Metsola, χαρακτηρίζοντάς το ως έκκληση τόσο από την ίδια όσο και από το Κοινοβούλιο συνολικά.
Διακηρυγμένος στόχος είναι οι συνομιλίες των ευρωπαϊκών οργάνων με την Ουκρανία να ξεκινήσουν στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.
«Μόλις οι μεταρρυθμίσεις […] έχουν ολοκληρωθεί, τότε πρέπει να κάνουμε το αντίστοιχο βήμα από το τέλος μας» συμπλήρωσε η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προιοκονομώντας την ενταξιακή διαδικασία της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης