Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο Κιέλου: Πάνω από 170 δισεκ. ευρώ η διεθνής βοήθεια στην Ουκρανία, 62 δισ. έδωσε η ΕΕ

Ινστιτούτο Κιέλου: Πάνω από 170 δισεκ. ευρώ η διεθνής βοήθεια στην Ουκρανία, 62 δισ. έδωσε η ΕΕ
Οι ΗΠΑ διέθεσαν 71 δισ. ευρώ στην Ουκρανία
Από τον Φεβρουάριο του 2022, οι διεθνείς εταίροι έχουν διαθέσει περίπου 170 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία, όπως ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο για την επανένταξη των χαμένων εδαφών, επικαλούμενο στοιχεία από το Ινστιτούτο του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία.
«Από τον Φεβρουάριο του 2022, οι εταίροι έχουν διαθέσει περίπου 170 δισεκατομμύρια ευρώ στο Κίεβο, το ποσό αυτό περιλαμβάνει στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια από ξένες κυβερνήσεις, καθώς και διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς», ανέφερε ο ιστότοπος του υπουργείου σε δήλωση.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το σύστημα Ukraine Support Tracker, 40 χώρες έχουν γίνει δωρήτριες στην Ουκρανία, καθώς και ευρωπαϊκά ιδρύματα, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσε σχεδόν 62 δισ. ευρώ, η βοήθεια από τις ΗΠΑ ανήλθε σε 71 δισ.

Οι άλλες δωρήτριες χώρες


Ο κατάλογος των δωρητριών χωρών περιλαμβάνει επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νορβηγία, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία, την Ταϊβάν, την Τουρκία και την Ινδία.
Από αυτά, η Ουκρανία έλαβε επιπλέον 23 δισ. ευρώ.
Άλλα σχεδόν 13 δισ. ευρώ δόθηκαν από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
«Το ήμισυ των κονδυλίων που διατέθηκαν είναι οικονομική βοήθεια, περίπου το 40% - στρατιωτική βοήθεια, το υπόλοιπο - ανθρωπιστική υποστήριξη», σημείωσε το υπουργείο.
«Η Ουκρανία έλαβε τη μεγαλύτερη στρατιωτική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες - περισσότερα από 43 δισ. ευρώ», σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης