Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαμαρτύρονται στο Ιράκ για το κάψιμο του Κορανίου από Σουηδούς - Αντιδράσεις και από Τουρκία

Διαμαρτύρονται στο Ιράκ για το κάψιμο του Κορανίου από Σουηδούς - Αντιδράσεις και από Τουρκία
Ιρακινοί διαδηλωτές εισήλθαν στην Σουηδική πρεσβεία στη Βαγδάτη, αντιδρώντας για το κάψιμο του Κορανίου - Καταδίκη και από Ερντογάν που μπλοκάρει την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Διαμαρτυρίες στο Ιράκ για περιστατικό καύσης ισλαμικών κειμένων σε κεντρική πλατεία της Στοκχόλμης που ενέκριναν οι σουηδικές αρχές.
Οι διαδηλωτές εισήλθαν στην Σουηδική πρεσβεία στη Βαγδάτη και παρέμειναν σχεδόν ένα τέταρτο της ώρας μέσα στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Σουηδίας.
Μετέπειτα βγήκαν ήσυχα χωρίς περαιτέρω αντιδράσεις, όπως μετέδωσε γάλλος ρεπόρτερ από τη Βαγδάτη.

Οργισμένες αντιδράσεις στην Τουρκία

Το κάψιμο του Κορανίου κατέκρινε και ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτοί που διέπραξαν την αποτρόπαια πράξη και όσοι το επιτρέπουν υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της σκέψης, όσοι κάνουν τα στραβά μάτια, δεν θα πετύχουν τους στόχους τους». για να συμπληρώσει πως «θα δείξουμε την αντίδρασή μας με τον πιο έντονο τρόπο μέχρι να ολοκληρωθεί η αποφασιστική μάχη κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και των εχθρών του Ισλάμ», δήλωσε ο Ερντογάν. «Θα διδάξουμε στους αλαζόνες της Δύσης ότι η προσβολή των μουσουλμάνων δεν είναι θέμα ελευθερίας έκφρασης».
Η καταδίκη της Τουρκίας έχει βαρύνουσα σημασία καθώς η Άγκυρα μπλοκάρει την προσπάθεια ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ λόγω της απροθυθμίας της Στοκχόλμης να παραδώσει μέλη του PKK, που για το καθεστώς Erdogan θεωρούνται «τρομοκράτες». 

www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης