Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα χειρουργικά πλήγματα των Ρώσων – Σκότωσαν δύο Ουκρανούς στρατηγούς στο Kramatorsk, σφυροκοπούν ανελέητα θέσεις διοίκησης

Τα χειρουργικά πλήγματα των Ρώσων – Σκότωσαν δύο Ουκρανούς στρατηγούς στο Kramatorsk, σφυροκοπούν ανελέητα θέσεις διοίκησης
Οι Ρώσοι εξοντώνουν συστηματικά Ουκρανούς στρατηγούς και έχουν συντρίψει την επιμελητεία του Κιέβου
Η στρατηγική του ρωσικού στρατού να εξοντώνει συστηματικά Ουκρανούς ανώτατους αξιωματικούς αποφέρει σημαντικά οφέλη, καθώς έχει σχεδόν νεκρώσει την επιμελητεία και τον συντονισμό του ουκρανικού στρατού.
Η ουκρανική αντεπίθεση οδηγείται σε ένα πραγματικό ναυάγιο.
Ο ρωσικός στρατός σκότωσε δύο Ουκρανούς στρατηγούς και τουλάχιστον 50 αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Kramatorsk με πλήγμα ακριβείας στις 27 Ιουνίου 2023, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ως αποτέλεσμα ενός πλήγματος υψηλής ακρίβειας στις 27 Ιουνίου του τρέχοντος έτους στην πόλη Kramatorsk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk στο σημείο της προσωρινής ανάπτυξης της 56ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σκοτώθηκαν δύο στρατηγοί που συμμετείχαν στη συνάντηση του αρχηγείου, έως 50 αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και 20 Αμερικανοί μισθοφόροι και στρατιωτικοί σύμβουλοι», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στρατηγικής σημασίας οι επιθέσεις των Ρώσων στην ουκρανική διοίκηση

Επίσης αεροπορία, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό έπληξαν 85 μονάδες πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 102 περιοχές σε μια μέρα.
Επιπλέον, κοντά στα χωριά Vasiltsovka στην περιοχή Kharkiv και Peschanoe στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, ρωσικά μαχητικά έπληξαν δύο συστοιχίες AN / TPQ-50 αμερικανικής κατασκευής.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτίθενται τακτικά στην αμυντική βιομηχανία, κυρίως τη στρατιωτική διοίκηση, τις επικοινωνίες και τις εγκαταστάσεις ενέργειας της Ουκρανίας από τις 10 Οκτωβρίου 2022.
Όπως έχει τονίσει ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, αυτή είναι μια απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας και σε άλλες επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στη Ρωσία.
kramatorsk_police.JPG

Η αποφασιστική επίθεση στη Zaporizhia

Συντριπτικό ήταν το πλήγμα, που κατάφεραν οι ρωσικές δυνάμεις σε ουκρανική θέση διοίκησης στη Zaporizhia στις 10 Ιουνίου 2023, επίθεση που ήταν αποφασιστικής σημασίας για την αποτυχία της αντεπίθεσης του καθεστώτος Zelensky.

Οι Ουκρανοί πέφτουν σε… ναρκοπέδια

Η Ουκρανία έχασε σημαντικό εξοπλισμό για εκκαθάριση ναρκοπεδίων τις πρώτες ημέρες της αντεπίθεσης στη ρωσική ζώνη ασφαλείας.
Τα ναρκοπέδια που συναντούν οι Ουκρανοί στις κύριες αμυντικές ζώνες είναι πολύ πιο πυκνά, όπως και τα πυρά.
Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν ειδικούς εκτοξευτές για διασπορά ναρκών από αποστάσεις χιλιομέτρων.
Με λιγότερα μέσα μηχανικού πλέον, είναι αδύνατο οι Ουκρανοί να διεισδύσουν σε πολλαπλές αμυντικές ζώνες.

Χωρίς συντονισμό και χωρίς υποστήριξη οι ουκρανικές επιθέσεις

Η ουκρανική δύναμη κρούσης έχει αποψιλωθεί από την απώλεια ταξιαρχιών που θυσιάστηκαν στην αποτυχημένη άμυνα του Bakhmut (Artemovsk).
Σε τακτικό επίπεδο, η Ουκρανία εμπλέκεται με μικρές μονάδες που αποτελούνται από άρματα, τροχοφόρα οχήματα και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Tα πλήγματα στις θέσεις διοίκησης έχει ως αποτέλεσμα ουκρανικές μονάδες μεγέθους λόχου επιτίθενται χωρίς συντονισμό και με αμελητέα αμοιβαία υποστήριξη.
Αυτό επιτρέπει στη Ρωσία να εστιάζει σε μια μικρή ουκρανική ομάδα κάθε φορά και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος της ρωσικής επίθεσης σε θέσεις διοίκησης.
Η Ουκρανία δεν έχει πετύχει να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της σε έναν τομέα για να προσπαθήσει να πλήξει τη ρωσική άμυνα σε εκείνο το σημείο.
Έχει παρατάξει τις δυνάμεις της σε πολλά σημεία επίθεσης, σε πολλούς άξονες προέλασης, μη έχοντας επαρκή δύναμη σε κανέναν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης