Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ναυάγιο Titan: Ανασύρθηκαν ανθρώπινα λείψανα από τα συντρίμμια του βαθυσκάφους

Ναυάγιο Titan: Ανασύρθηκαν ανθρώπινα λείψανα από τα συντρίμμια του βαθυσκάφους
Αμερικάνοι ειδικοί θα πραγματοποιήσουν αναλύσεις για να διαπιστώσουν τα αίτια της τραγωδίας
Σχετικά Άρθρα
Ανθρώπινα λείψανα εκτιμούν ότι ανέσυραν από τα συντρίμμια του βαθυσκάφους Titan που βυθίστηκε στις 18 Ιουνίου και ενώ έκανε κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού.
Όπως ανακοίνωσε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ, τα στοιχεία αυτά θα μεταφερθούν σε λιμάνι των ΗΠΑ όπου και ειδικοί θα προχωρήσουν σε επίσημη ανάλυση των λειψάνων προκειμένου μεταξύ άλλων να διαπιστώσουν και τα αίτια της τραγωδίας και της βύθισης του τουριστικού βαθυσκάφους που παρέσυρε στο βυθό του Ατλαντικού και στον θάνατο πέντε ανθρώπους.
«Τα αποδεικτικά στοιχεία θα παρέχουν σε ερευνητές κρίσιμες γνώσεις σχετικά με την αιτία αυτής της τραγωδίας.
Υπάρχει ακόμη πολύς όγκος δουλειάς που πρέπει να γίνει για να κατανοηθούν οι παράγοντες που οδήγησαν στην καταστροφική απώλεια του Titan και να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξανασυμβεί παρόμοια τραγωδία», δήλωσε ο Jason Neubauer, επικεφαλής του Marine Board of Investigation.
Υπενθυμίζεται πως ήδη τα συντρίμμια του τουριστικού βαθυσκάφους έχουν εντοπιστεί και ανασύρονται στην ακτή του Newfoundland του Καναδά, τα οποία και αυτά ερευνώνται προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στο τι συνέβη και προκλήθηκε αυτή «η καταστροφική έκρηξη» στο σκάφος.
Πολλοί ειδικοί είχαν εδώ και καιρό εκφράσει αμφιβολίες για το σχεδιασμό του σκάφους και είχαν θέσει ερωτήματα σχετικά με το ιστορικό ασφάλειας της OceanGate, της αμερικανικής εταιρείας που χειριζόταν το υποβρύχιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης