Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden πουλά Bidenomics, αλλά ποιος τα αγοράζει; - Δύο στους τρεις Αμερικανούς ανησυχούν για την υγεία του προέδρου

tags :
Ο Biden πουλά Bidenomics, αλλά ποιος τα αγοράζει; - Δύο στους τρεις Αμερικανούς ανησυχούν για την υγεία του προέδρου
Η μείωση του πληθωρισμού παραμένει μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μου σήμερα, είπε ο Biden
Tα τρισεκατομμύρια δολάρια κυβερνητικών επενδύσεων που δόθηκαν υπό την εποπτεία του θα αποκαταστήσουν το «αμερικανικό όνειρο» μετά από δεκαετίες αποτυχημένης πολιτικής, υποστήριξε σε ομιλία του o Joe Biden.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Old Post Office στο Σικάγο την Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η νομοθεσία που στήριξε για την διοχέτευση ομοσπονδιακών χρημάτων στην καθαρή ενέργεια, τις υποδομές και την εγχώρια παραγωγή αποδίδει απτά αποτελέσματα για τα απλά νοικοκυριά και δίνει στη χώρα συγκριτικό πλεονέκτημα.
«Δεν είμαι εδώ για να δηλώσω νίκη στην οικονομία.
Είμαι εδώ για να πω ότι έχουμε ένα σχέδιο που αλλάζει τα πράγματα απίστευτα γρήγορα» είπε ο Biden.
Καθώς οδεύει προς μια σκληρή εκλογική μάχη το επόμενο έτος, ο Biden παλεύει με τα πολύ άσχημα νούμερα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών αποδοκιμάζει τον χειρισμό του στην οικονομία.

Ισχυρά νούμερα…

Πάντως, κάποια νούμερα είναι αναμφισβήτητα ισχυρά…
«Σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη μεταξύ των κορυφαίων οικονομιών του κόσμου.
Προσθέσαμε πάνω από 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
Περισσότερες θέσεις εργασίας σε δύο χρόνια από όσες έχει προσθέσει οποιοσδήποτε πρόεδρος σε μια τετραετία», είπε.
«Και παιδιά, αυτό δεν είναι τυχαίο.
Αυτό είναι τα “Bidenomics” στην πράξη».
Ο Biden μίλησε σε πλήθος προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων του JB Pritzker, του Δημοκρατικού κυβερνήτη του Ιλινόι, και του Brandon Johnson, του Δημοκρατικού δήμαρχου του Σικάγο, μπροστά σε μεγάλες επιγραφές που χαιρέτιζαν τα Bidenomics, έναν όρο που πρόσφατα ασπάστηκε ο Λευκός Οίκος.
«Δεν βρήκα το όνομα». . . Αλλά τώρα το διεκδικώ», είπε.
Ο πρόεδρος κατηγόρησε επανειλημμένα τις οικονομικές πολιτικές που έχουν υποστηρίξει οι Ρεπουμπλικάνοι από την εποχή του Ronald Reagan, οι οποίες βασίζονται σε χαμηλούς φόρους, απορρύθμιση και απεριόριστο ελεύθερο εμπόριο, επισημαίνοντας ότι το μοντέλο του ήταν δραματικά διαφορετικό.
«Τα Bidenomics είναι ένας άλλος τρόπος για το αμερικανικό όνειρο», είπε.
«Έχει τις ρίζες του σε αυτό το οποίο κάναμε πάντα καλύτερα σε αυτή τη χώρα: επενδύοντας στην Αμερική, επενδύοντας σε Αμερικανούς, γιατί, όταν επενδύουμε στους ανθρώπους μας, ενισχύουμε τη μεσαία τάξη».
Το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα για τον Biden από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ήταν ο πληθωρισμός, ο οποίος έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών πέρυσι πριν υποχωρήσει.
Για πολλούς ψηφοφόρους, αυτή είναι η πιο καταδικαστική κληρονομιά της οικονομικής του προσέγγισης.
Όμως ο Biden τόνισε ότι είχε σημειωθεί κάποια πρόοδος.
«Η μείωση του πληθωρισμού παραμένει μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μου σήμερα.
Ο πληθωρισμός είναι λιγότερο από το μισό από αυτό που ήταν πριν από ένα χρόνο».
Και κάπως έτσι ο Biden δίδαξε Bidenomics…
Δύο στους τρεις Αμερικανούς ανησυχούν

Στο μεταξύ, το 60% των Αμερικανών πολιτών δεν επιθυμούν ο 80χρονος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden να διεκδικήσει δεύτερη θητεία, όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα.
Οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι: η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών ανησυχεί για την ηλικία του και απορρίπτει την απόφασή του να διεκδικήσει ξανά τον προεδρικό θώκο.
Ειδικότερα, dημοσκόπηση που διεξήχθη από το NBC News έδειξε ότι το 68% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ανησυχεί ότι ο Biden δεν χαίρει άκρας ψυχικής και σωματικής υγείας.
Υπό αυτή την έννοια, το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι «ανησυχεί» για την ηλικία του Biden, ο οποίος, αν νικούσε στις επόμενες εκλογές, θα αποχωρούσε από τον Λευκό Οίκο στα 86 του χρόνια.
Επίσης, το 60% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ανησυχεί ότι ο υποψήφιος θα επανεκλεγεί.
Το δε 46% είπε ότι το σενάριο αυτό τους προκάλεσε «μεγάλη ανησυχία».
Προς επιβεβαίωση της χαμηλής αποδοχής και δημοφιλίας που τυγχάνει πλέον το Δημοκρατικό κόμμα, άλλα στοιχεία από την έρευνα δείχνουν ότι το 44% των ψηφοφόρων λέει ότι θα σκεφτόταν «σίγουρα» ή «πιθανώς» να υποστηρίξει έναν ανεξάρτητο ή τρίτο υποψήφιο για την προεδρία το 2024.
Όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι ο Joe Biden για τους Δημοκρατικούς και ο πρώην πρόεδρος Donald Trump, το σημερινό φαβορί στην εσωτερική κούρσα με τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ron de Santis για τους Ρεπουμπλικάνους.
Η προχωρημένη ηλικία του Βiden, ο οποίος είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, είναι στο επίκεντρο της ανησυχίας όχι μόνο για τους ψηφοφόρους αλλά και για τους ίδιους τους ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίοι, από την αρχή της θητείας του, σκέφτηκαν άλλους ως πιθανούς αντικαταστάτες για το 2024.

Ο «αξέχαστος» Biden

Η Πρώτη Κυρία Jill Biden έχει πει ότι «τίποτα» δεν μπορεί να επιβραδύνει τον Biden, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι ανησυχούν για την ψυχική και σωματική του υγεία.
Αλλά καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει τον Biden από τα συνεχή πεσίματα, τα μπερδεμένα λόγια και τις στιγμές σύγχυσης.
Μία από τις χειρότερες γκάφες του ήταν όταν αναζήτησε την βουλευτή της Ιντιάνα Jackie Walorski σε μια διάσκεψη στον Λευκό Οίκο — οκτώ εβδομάδες μετά τον θάνατό της, για την οποία μάλιστα είχε εκφωνήσει μια μακροσκελή επικήδειο.
Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει ότι αμφισβήτησε την επίσημη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ζητώντας αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία;...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης