Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαίνονται οι αντιδράσεις στη Γαλλία για το θάνατο 17χρονου απο αστυνομικό - Καταδίκη κι από ... Mbappe

Μαίνονται οι αντιδράσεις στη Γαλλία για το θάνατο 17χρονου απο αστυνομικό - Καταδίκη κι από ... Mbappe
Διάσημοι Γάλλοι καταδίκασαν το περιστατικό αστυνομικής βίας μεταξύ των οποίων κι ο Kylian Mbappe - Ολονύχτια επεισόδια στη Ναντέρ

Πρώτος ο Πρόεδρος Emmanuel Macron έσπευσε να δηλώσει ότι ο θανατηφόρος πυροβολισμός του 17χρονου εφήβου από αστυνομικούς, το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής βίας που συγκλόνισε τη Γαλλία και ξεσήκωσε διαδηλώσεις, ήταν «ανεξήγητος», την στιγμή που η δημόσια οργή αυξάνεται.
Ακολούθησε παρέμβαση του διάσημου ποδοσφαιριστή της Παρί Σεν Ζερμαίν Kylian Mbappe στο Twitter που έκανε μεγάλη αίσθηση στη Γαλλία. «Πονάω για τη Γαλλία μου. Απαράδεκτη κατάσταση. Όλες μου οι σκέψεις πηγαίνουν στην οικογένεια και τους αγαπημένους του Nael, αυτό το μικρό αγγελούδι έφυγε πολύ γρήγορα» έγραψε ο Mbappe έχοντας ο ίδιος μεγαλώσει στα προάστια του Παρισίου όπου οι συμπλοκές με την αστυνομία είναι συχνό φαινόμενο.
Υπενθυμίζεται ότι τα εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν χθες και συνεχίσθηκαν την περασμένη νύχτα στο δυτικό προάστιο του Παρισιού, μετά τον θάνατο του 17χρονου αυτοκινητιστή από σφαίρα αστυνομικού επειδή «αρνήθηκε να συμμορφωθεί».
Ο αστυνομικός τέθηκε υπό κράτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης