Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόκληση από celebrities στην Αμερική: Υπογράφουν κείμενο ενάντια σε εταιρείες που δεν προωθούν την Τρανς ατζέντα

Πρόκληση από celebrities στην Αμερική: Υπογράφουν κείμενο ενάντια σε εταιρείες που δεν προωθούν την Τρανς ατζέντα
250 διασημότητες του Χόλιγουντ από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη μουσική υπέγραψαν επιστολή απαιτώντας από τεχνολογικούς κολοσσούς να καταπολεμήσουν όποιον δεν συμμορφώνεται με την τρανς ατζέντα

Περίπου 250 διασημότητες του Χόλιγουντ από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη μουσική βιομηχανία υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή καλώντας τους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ να καταπολεμήσουν όποιον δεν συμμορφώνεται με την τρανς ατζέντα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης χειρουργικών επεμβάσεων αλλαγής φύλου σε παιδιά. 
Η επιστολή στάλθηκε στους Διευθύνοντες Συμβούλους των Meta, YouTube, TikTok και Twitter από την GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) και την Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC), και υπογράφηκε από εκατοντάδες διάσημα ονόματα, όπως η Amy Schumer, η Ariana Grande, η Demi. Lovato, Jamie Lee Curtis, Judd Apatow, Patrick Stewart και πολλοί άλλοι.
Μέσω αυτής οι υπογράφοντες δηλωνουν πως «υπήρξε μια μαζική συστημική αποτυχία να απαγορευθεί το μίσος, η παρενόχληση και η κακόβουλη παραπληροφόρηση κατά της LGBTQ στις πλατφόρμες σας και πρέπει να αντιμετωπιστεί», επισημαίνοντας «επικίνδυνες αναρτήσεις (τόσο περιεχόμενο όσο και διαφημίσεις)… που στοχεύουν τρανς, μη δυαδικά, και non binary άτομα». 
«Αυτή η παραπληροφόρηση και το μίσος, που μετριάζονται ανεπαρκώς στις πλατφόρμες σας, διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στην απότομη αύξηση της στόχευσης και της βίας κατά των τρανσέξουαλ στον πραγματικό κόσμο», συνεχίζει. 
Και διευκρινίζει ότι «οι πολιτικές σας και η αντίστοιχη επιβολή είναι ανεπαρκείς όταν πρόκειται για τον μετριασμό του επιβλαβούς και επικίνδυνου περιεχομένου κατά της LGBTQ» απαιτώντας «επειγόντως μέτρα για την προστασία των τρανς και LGBTQ χρηστών στις πλατφόρμες σας (συμπεριλαμβανομένης της προστασίας μας από την υπερβολική επιβολή και τη λογοκρισία).» 
Εν συνεχεία η επιστολή παροτρύνει τις εταιρείες να λάβουν μέτρα ... λογοκρισίας παρόμοια με αυτά που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των αμερικανικών εκλογών
Με απλούστερα λόγια θέλουν να επιβληθεί λογοκρισία για όποιον δεν συμφωνεί με τις τρανς επεμβάσεις σε ... παιδιά.  
Αναρωτιέται λοιπόν κανείς αν η LGBTQI και η Τρανς ατζέντα θα είναι η επόμενη επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου, παρόμοια όσα ζήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ή με την μεροληπτική στάση των media για τις Αμερικανικές (και όχι μόνον) εκλογές...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης