Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Lavrov: Οι ΗΠΑ ζήτησαν κατεπειγόντως από την Ουκρανία να μην «εκμεταλλευθεί» την ανταρσία των Wagner

Αποκάλυψη Lavrov:  Οι ΗΠΑ ζήτησαν κατεπειγόντως από την Ουκρανία να μην «εκμεταλλευθεί» την ανταρσία των Wagner
Οι ΗΠΑ δεν ήθελαν να συσχετιστούν με χτύπημα στη Ρωσία ταυτόχρονα με την ανταρσία
Η Ρωσία εκτιμά ότι οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή στην Ουκρανία να μην εκμεταλλευθεί την κατάσταση με την ανταρσία των Wagner και προχωρήσουν σε δολιοφθορές στο ρωσικό έδαφος.
«Υπάρχουν λόγοι να πιστέψουμε τις αναφορές ότι, μόλις ξεκίνησε αυτό, ή ίσως και νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έδωσε επειγόντως εντολή σε όλες τις αποστολές του στο εξωτερικό να μην σχολιάσουν αυτήν την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδεθεί με την Ουάσινγκτον.
Και ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα δεδομένα μας που τείνω να πιστεύω, εστάλησαν εντολές στο Κίεβο ώστε οι Ουκρανοί να μην χρησιμοποιήσουν αυτή την κατάσταση για να οργανώσουν πράξεις δολιοφθοράς και άλλες προκλήσεις σε ρωσικό έδαφος στο εγγύς μέλλον» είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov στο Channel One.
Πρόσθεσε ότι αυτές οι πληροφορίες είναι πολύ αξιόπιστες και «αντανακλούν την αλήθεια».
Σύμφωνα με τον Lavrov η Μόσχα ακούει τους «επίμονους ισχυρισμούς» ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία σχέση με την ανταρσία στη Ρωσία.
«Εκτός από όσα λέγονται δημόσια, έχουμε πληροφορίες για το πώς η Ουάσιγκτον διασφαλίζει την αντίδραση ολόκληρης της γραφειοκρατίας της», εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ, John Kirby δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την κατάσταση γύρω από τους Wagner ως εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας και δεν προτίθενται να παρέμβουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης