Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο Lukashenko θα μπορούσε να έχει κομβικό ρόλο σε διαπραγματεύσεις, εάν το θέλει η Ουκρανία

Ρωσία: Ο Lukashenko θα μπορούσε να έχει κομβικό ρόλο σε διαπραγματεύσεις, εάν το θέλει η Ουκρανία
«Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Lukashenko είναι ένας εξαιρετικός και ικανός πολιτικός, ένας σημαντικός διπλωμάτης», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko, θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην ουκρανική διευθέτηση, εάν το Κίεβο το επιθυμεί, καθώς είναι εξαιρετικός διπλωμάτης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Lukashenko είναι ένας εξαιρετικός και ικανός πολιτικός, ένας σημαντικός διπλωμάτης, ένας άνθρωπος που μπορεί να επιλύσει γρήγορα πολλά προβλήματα και φυσικά θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη ειρηνευτικών συμφωνιών. αλλά μόνο αν το ήθελε το καθεστώς του Κιέβου», είπε η Zakharova σχολιάζοντας τα λόγια του Ουκρανού γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και Ασφαλείας Alexey Danilov ότι δεν αποκλείει τη συμμετοχή του Lukashenko στις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Η Zakharova σημείωσε ότι το Κίεβο «δεν το θέλει στην πραγματικότητα».
Η Ρωσίδα αξιωματούχος σημείωσε ότι η αναγνώριση του ρόλου του Lukashenko βασίζεται στις πράξεις του.
Σημείωσε πώς, κατόπιν παρέμβασης του Lukashenko δημιουργήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για τις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις για τη Λευκορωσική πλατφόρμα, οι οποίες κατέληξαν στις Συμφωνίες του Μινσκ.
«Για να μην αναφέρουμε τη φιλοξενία και τη βοήθεια στη διοργάνωση του ίδιου του πολύωρου μαραθωνίου, όταν υπογράφηκε το περίφημο Σύμπλεγμα Μέτρων τον Φεβρουάριο του 2015», σημείωσε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης