Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Merkel διατήρησε ένα ειδικό... προνόμιο: Το κράτος θα της πληρώνει κομμώτρια και μακιγιέζ

Η Merkel διατήρησε ένα ειδικό... προνόμιο: Το κράτος θα της πληρώνει κομμώτρια και μακιγιέζ
Τόσο η Καγκελαρία όσο και το γραφείο της Merkel, επιβεβαίωσαν ότι η «ειδική βοηθός» πληρώνεται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό
Η Merkel αφού αποχώρησε πια από την καγκελαρία, διατήρησε ένα «ειδικό» προνόμιο: Το γερμανικό κράτος θα συνεχίσει πληρώνει μια κομμώτρια και μακιγιέζ, για να περιποιείται την πρώην καγκελάριο σύμφωνα με την Tagessspiegel.
«Ουδείς καγκελάριος έχει προικιστεί τόσο αφειδώς αφότου άφησε τα καθήκοντά του, όσο η Merkel», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Η Merkel για να διατηρεί τις επαφές της με τον πολιτικό κόσμο, έχει ένα γραφείο με εννέα μόνιμες θέσεις και ένα αυτοκίνητο από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία. Τώρα αποδεικνύεται ότι εξασφάλισε και ένα ειδικό προνόμιο, εκτός από τον προϋπολογισμό για το προσωπικό του γραφείου της: Η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία πληρώνει μια επαγγελματική βοηθό, που περιποιείται την κόμμωση και το μακιγιάζ της πρώην καγκελαρίου, ακόμη και για τα ιδιωτικά της ραντεβού».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «αυτό προκύπτει από την ηλεκτρονική αλληλογραφία της κυβέρνησης με το γραφείο της Μέρκελ», που είναι στη διάθεση της Tagesspiegel. Τα σχετικά έγγραφα εκδόθηκαν βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης (IFG). Σύμφωνα με τα έγγραφα, μία ανεξάρτητη «βοηθός» θα συνεχίσει να συνοδεύει τη Μέρκελ σε τακτική βάση όταν ταξιδεύει. Πρόκειται για μια γυναίκα που εργάζεται ως «hair & make-up artist» και ως σχεδιάστρια μόδας στο Βερολίνο.
Τόσο η Καγκελαρία όσο και το γραφείο της Merkel, επιβεβαίωσαν ότι η «ειδική βοηθός» πληρώνεται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
«Είναι δύσκολο να καταλάβουν οι φορολογούμενοι ότι πρέπει να πληρώνουν και για τους μακιγιέρ και τους κομμωτές των πολιτικών. Επομένως, αυτές οι δαπάνες πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να καταβληθούν από τους ίδιους τους πολιτικούς», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Ενάμισι εκατομμύριο για κομμώσεις

Πάντως, σύμφωνα με την Ενωση Γερμανών φορολογουμένων, η κυβέρνηση ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ σε φωτογράφους, κομμωτές και μακιγιέρ το 2022.
Η Ενωση έχει υπολογίσει ότι τα σχετικά έξοδα για όλους τους πολιτικούς ανήλθαν περίπου σε 1,5 εκατ. ευρώ το 2022. Ένα ποσό, σχεδόν κατά 80% μεγαλύτερο από ό,τι το προηγούμενο έτος.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Καγκελαρία ξόδεψε περίπου 40.000 ευρώ μόνο για καλλυντικά και κομμωτήριο, όπως αποκάλυψε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση στις αρχές του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης