Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Σουηδία, οι καύσεις ισλαμικών βιβλίων και η αβέβαιη ένταξη στο ΝΑΤΟ

H Σουηδία, οι καύσεις ισλαμικών βιβλίων και η αβέβαιη ένταξη στο ΝΑΤΟ
Οι σουηδικές αρχές ενέκριναν σήμερα (28/6) εκδηλώσεις δημόσιας καύσης του Κορανίου σε μία κίνηση που μπορεί ακόμα και να υπονομεύσει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ
Οι σουηδικές αρχές ενέκριναν μια διαδήλωση καύσης Κορανίου έξω από ένα τζαμί στο κέντρο της Στοκχόλμης την Τετάρτη, σε μια απόφαση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την προσπάθειά της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ πριν από την κρίσιμη Σύνοδο του Οργανισμού τον Ιούλιο.
Αν και μόνο δύο άτομα αναμενόταν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, η καύση θα συμπέσει με τη μουσουλμανική γιορτή του Eid-al-Adha, μια από τις πιο σημαντικές στο ισλαμικό ημερολόγιο.
«Η εν λόγω απόφαση που επτρέπει τη διαμαρτυρία ελήφθη σύμφωνα με το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου» ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία, προσθέτοντας ότι «η διαδήλωση δεν ενέχει άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια».
Εντούτοις η πραγματοποίηση μίας τέτοιας εμπρηστικής διαμαρτυρίας ενδέχεται να προκαλέσει έτι περαιτέρω τις αντιδράσεις της Τουρκίας, που ως γνωστόν στον παρελθόν έχει θέσει εμπόδια στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Από την πλευρά του, το ΝΑΤΟ και δη ο Γραμματέας του Jens Stoltenberg θέλουν πάση θυσία να εκπληρώσουν τους διακηρυγμένους στόχους για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στον Οργανισμό, με ορίζοντα την Σύνοδο κορυφής της 11ης Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο Vilnius.
Σε αντίθετη περίπτωση οι αξιωματούχοι του Οργανισμού θεωρούν ότι θα σταλεί ένα προβληματικό μήνυμα οπισθοχώρησης προς την ... απέναντι πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης