Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συντριπτικό πλήγμα στο Donbass – Οι Ρώσοι τίναξαν στον αέρα τις εγκαταστάσεις καυσίμων των Ουκρανών

Συντριπτικό πλήγμα στο Donbass – Οι Ρώσοι τίναξαν στον αέρα τις εγκαταστάσεις καυσίμων των Ουκρανών
Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να οδηγεί την ουκρανική αντεπίθεση σε μία επώδυνη ήττα για το Κίεβο
Σχετικά Άρθρα
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγματα ακριβείας στις εγκαταστάσεις καυσίμων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο Donbass, ανέφερε το Ria Novosti, επικαλούμενο τη Μόσχα.
«Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγματα με όπλα υψηλής ακρίβειας σε εγκαταστάσεις διύλισης πετρελαίου και αποθήκευσης καυσίμων για να εξασφαλίσουν την ακινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο Donbass.
Ο σκοπός του πλήγματος επετεύχθη», αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο ρωσικός κατάφερε να πλήξει όλους τους προκαθορισμένους εχθρικούς στόχους.
Τις τελευταίες 24 ώρες, ο ρωσικός στρατός σκότωσε τουλάχιστον 240 Ουκρανούς στρατιώτες και κατέστρεψε δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο φορτηγά, καθώς και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Krab πολωνικής κατασκευής στην κατεύθυνση του Donetsk.
Ο ρωσικός στρατός κατάφερε να αποκρούσει δύο ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Staromayorsky στην περιοχή Vremevsky στο Donetsk.
Επιπλέον, πυροβολικό, πυραυλικές δυνάμεις και αεροσκάφη επιτέθηκαν στις εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Zaporizhia.
Την τελευταία ημέρα, το Κίεβο έχασε σε αυτούς τους τομείς του μετώπου: έως 235 στρατιώτες, δύο τανκς, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο οχήματα και οβιδοβόλα D-20 και Msta-B.

Απέτυχαν οι Ουκρανοί στην Kherson

Ουκρανοί σαμποτέρ σχεδίαζαν να αποκτήσουν βάση στο βόρειο τμήμα του νησιού Adonovski προς την κατεύθυνση Kherson, αλλά οι ενέργειές τους σταμάτησαν από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Ως αποτέλεσμα, οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε 50 μαχητές και αρκετά οχήματα και οβιδοβόλα.
Οι προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να προχωρήσουν απέτυχαν και στην κατεύθυνση του Krasnolimansk.
Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε επιθέσεις στην περιοχή Kuzmino στο Lugansk και Grigorovka στο Donetsk.
«Μέσα σε μια μέρα, σκοτώθηκαν έως και 115 Ουκρανοί στρατιωτικοί ενώ καταστράφηκαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία φορτηγά, ένας πολλαπλός εκτοξευτής ρουκετών Grad, ένα αυτοπροωθούμενο πυροβόλο Akatsiya και ένα οβιδοβόλο D-30», ανέφερε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης