Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Όχι σε ειρήνη που θα παγώσει τη σύρραξη με τη Ρωσία

Zelensky: Όχι σε ειρήνη που θα παγώσει τη σύρραξη με τη Ρωσία
Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις βάσει της δικής μας πρότασης λένε οι Ουκρανοί
Σχετικά Άρθρα
Την αντίθεση του σε μια ειρηνευτική συμφωνία που θα επιτρέψει στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας να μετατραπεί σε μία παγωμένη σύρραξη εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ουκρανική Βουλή με την ευκαιρία της Ημέρας του Συντάγματος.
Όπως είπε ο Zelensky, μια τέτοια προοπτική θα άφηνε τη Ρωσία με τα εδαφικά κέρδη που έχει αποκομίσει μετά την εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει παρουσιάσει μια φόρμουλα 10 σημείων, βάσει της οποίας προτείνεται η αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων και η αποκατάσταση των συνόρων της Ουκρανίας.
Σε δηλώσεις του ο Andriy Yermak, επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, υποστήριξε πως η Ουκρανία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική διευθέτηση βάσει της περίφημης «Ουκρανικής Φόρμουλας Ειρήνης» με τα κράτη εκείνα που σέβονται την εδαφική της ακεραιότητα.
«Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με βάση το σχέδιό μας με υπεύθυνες χώρες που σέβονται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και τον δίκαιο αγώνα μας» υποστήριξε ο Yermak, ο οποίος τόνισε ότι ακριβώς η «φόρμουλα ειρήνης» που προωθεί το Κίεβο θα πρέπει να χρησιμεύσει ως θεμέλιο για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι συμμετέχοντες στις συναντήσεις συμφώνησαν ότι αυτή η μορφή είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και θα συνεχιστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης