Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπορικές ευκαιρίες στο ... φεγγάρι ψάχνει η NASA - Οξυγόνο, νερό αλλά και σπάνιες γαίες

Εμπορικές ευκαιρίες στο ... φεγγάρι ψάχνει η NASA - Οξυγόνο, νερό αλλά και σπάνιες γαίες
Η ανάπτυξη της πρόσβασης σε πόρους στο φεγγάρι θα είναι το κλειδί για τη μείωση του κόστους και την ανάπτυξη μιας κυκλικής οικονομίας
Η NASA επιδιώκει να αναπτύξει πόρους στη Σελήνη που αρχικά θα περιλαμβάνουν οξυγόνο και νερό, και τελικά μπορεί να επεκταθεί σε σίδηρο και σπάνιες γαίες, και έχει ήδη λάβει μέτρα για την εκσκαφή σεληνιακού εδάφους το 2032, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει να στείλει Αμερικανούς στο φεγγάρι στο πλαίσιο της αποστολής Artemis, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης γυναίκας και του πρώτου έγχρωμου ατόμου μέχρι το 2025, και να μάθει από την αποστολή για να διευκολύνει ένα ταξίδι στον Άρη.
Βασικό μέρος της αποστολής είναι η προώθηση των εμπορικών ευκαιριών στο διάστημα.

Ενέργεια, νερό, μέταλλα

Η υπηρεσία επιδιώκει να ποσοτικοποιήσει τους πιθανούς πόρους, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, του νερού και του σεληνιακού εδάφους, ως στόχο την προσέλκυση εμπορικών επενδύσεων, δήλωσε ο Gerald Sanders, επιστήμονας πυραύλων στο διαστημικό κέντρο Τζόνστον της NASA επί 35 χρόνια.
Η ανάπτυξη της πρόσβασης σε πόρους στο φεγγάρι θα είναι το κλειδί για τη μείωση του κόστους και την ανάπτυξη μιας κυκλικής οικονομίας, σημείωσε.
"Προσπαθούμε να επενδύσουμε στη φάση της εξερεύνησης, να κατανοήσουμε τους πόρους... να (μειώσουμε) τον κίνδυνο, ώστε να έχει νόημα η εξωτερική επένδυση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη και την παραγωγή", δήλωσε σε συνέδριο εξόρυξης στο Μπρίσμπεϊν.
"Κυριολεκτικά μόλις ξύνουμε την επιφάνεια", είπε. Η NASA θα στείλει στο τέλος του μήνα ένα δοκιμαστικό γεωτρύπανο στο φεγγάρι και σχεδιάζει μια μεγαλύτερης κλίμακας εκσκαφή του σεληνιακού εδάφους, ή ρεγκόλιθου, και μια πιλοτική μονάδα επεξεργασίας το 2032.
Οι πρώτοι πελάτες αναμένεται να είναι εμπορικές εταιρείες πυραύλων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους πόρους της Σελήνης για καύσιμα ή οξυγόνο.

www.bankngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης