Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στην Wall ελέω fiscal cliff - Άνοδος 1,1% για τον Nasdaq στον μήνα - Απώλειες 3% για το ADR της ΕΤΕ

Νευρικότητα στην Wall ελέω fiscal cliff -  Άνοδος 1,1% για τον Nasdaq στον μήνα - Απώλειες 3% για το ADR της ΕΤΕ
Νευρικότητα επικράτησε σήμερα στην Wall, με τους δείκτες να καταγράφουν οριακές μεταβολές στον απόηχο των διαπραγματεύσεων για το fiscal cliff των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 13.025 μονάδες, αυξημένος  κατά +0,02%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,02% και στις 1.416 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο -0,06% στις 3.010 μονάδες.
Σε μηνιαίο επίπεδο, ο Dow κατέγραψε πτώση 0,6%, ενώ ο S&P 500 άνοδο 0,3%, και ο Nasdaq κέρδη 1,1%.
Βουτιά -3,02%, στα 1,77 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,72 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,78 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων για την αποτροπή του fiscal cliff επανέλαβε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Boehner, ο οποίος επισήμανε την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή του πως το ζήτημα του χρέους και του ελλείμματος είναι δυσμενέστερο από ότι εκτιμούταν, ενώ παράλληλα, διαμήνυσε πως   η πρόταση του προέδρου Obama αναμένεται να πλήξει ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντάς την «μη σοβαρή».
Την ίδια στιγμή, κατέστησε αναγκαία την δραστική περικοπή των δαπανών, ενώ εξέφρασε τις καλές του προθέσεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τον στρατόπεδο των Δημοκρατικών.
Παράλληλα, τον κίνδυνο στασιμότητας της αμερικανικής οικονομίας εξήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama, στο ενδεχόμενο αύξησης το φορολογικών συντελεστών από το νέο έτος.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση πως οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα «μπλοκάρουν» τις προωθούμενες φορολογικές μειώσεις για την πλειονότητα των πολιτών. Μάλιστα, το στρατόπεδο των Δημοκρατικών προκρίνει ως αντίβαρο την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα εισοδήματα άνω των 250.000 δολαρίων.
Επίσης, στο 2% οριοθετεί την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας για το 2013 η Goldman Sachs, η οποία σε έκθεσή της επισημαίνει την εκτίμηση για οριακή συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας για το προσεχές έτος. Παράλληλα, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα προκρίνει την αγορά μετοχών, αλλά και την πώληση ομολόγων κατά την διάρκεια του επόμενου έτους. Τέλος, εκτιμά πως η αμερικανική οικονομία θα κερδίσει έδαφος εντός του 2013.
Την ίδια ώρα, πτώση σημείωσαν οι προσωπικές δαπάνες τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά εδώ και πέντε μήνες. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του MarketWatch, προέβλεπαν άνοδο 0,1% στις δαπάνες και ενίσχυση 0,2% στα προσωπικά εισοδήματα.
Ειδικότερα, τον Οκτώβριο τα προσωπικά εισοδήματα υποχώρησαν 0,2%, ενώ οι δαπάνες παρέμειναν αμετάβλητες. Ο δείκτης αποταμίευσης ενισχύθηκε στο 3,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης