Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε συναγερμό οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν - Δύο ρωσικές φρεγάτες στην ανατολική της ακτή

Σε συναγερμό οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν - Δύο ρωσικές φρεγάτες στην ανατολική της ακτή
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν παρακολουθούσαν στενά τις κινήσεις των ρωσικών πλοίων, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα αεροσκάφη, πλοία και παράκτια πυραυλικά συστήματα
Συναγερμός σήμανε στις ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν, καθώς εντοπίστηκαν δύο φρεγάτες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού.
Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανέφερε ότι τα πλοία πέρασαν δίπλα από το νησί από νότο προς βορρά και στη συνέχεια προχώρησαν στον ανοιχτό ωκεανό.
Επίσης, πρόσθεσε ότι "αναχώρησαν από τη ζώνη αντίδρασης" με νοτιοανατολική κατεύθυνση στα ανοικτά της λιμενικής πόλης Σουάο, όπου βρίσκεται μια σημαντική ναυτική βάση της Ταϊβάν.
Η παρουσία τους στην περιοχή αποτελεί μέρος ενός θαλάσσιου περάσματος μεγάλης εμβέλειας και έχει ως στόχο να επιδείξει τη ναυτική παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν παρακολουθούσαν στενά τις κινήσεις των ρωσικών πλοίων, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα αεροσκάφη, πλοία και παράκτια πυραυλικά συστήματα.

Ασυνήθιστη η παρουσία των Ρώσων

Αν και οι αρχές της Ταϊβάν έχουν συνηθίσει τις ασκήσεις των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, η παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων είναι ωστόσο πιο ασυνήθιστη.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε την Τρίτη ότι ένα απόσπασμα πλοίων του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού εισήλθε στα νότια τμήματα της θάλασσας των Φιλιππίνων αφού "διέσχισε τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας".
Τα πολεμικά πλοία εκτελούσαν καθήκοντα στο πλαίσιο ενός θαλάσσιου διάπλου μεγάλης εμβέλειας, το οποίο περιελάμβανε "μια προσομοιωμένη ναυμαχία για την απόκρουση μιας πυραυλικής επίθεσης ενός εχθρού από τη θάλασσα", ανέφερε το Interfax.
Η Ταϊβάν έχει ενωθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και με τις γειτονικές χώρες Ιαπωνία και Νότια Κορέα στη θέσπιση εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης