Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Οι Κινέζοι ελέγχουν πλήρως τον Joe Biden – Συμβιβασμένος πρόεδρος

Trump: Οι Κινέζοι ελέγχουν πλήρως τον Joe Biden – Συμβιβασμένος πρόεδρος
Μέσα σε δύο ημέρες θα ζητήσω από το Πεκίνο να αφαιρέσει όλο το στρατιωτικό εξοπλισμό του από την Κούβα είπε ο Trump
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο της Κίνας υποστήριξε ο Donald Trump, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό αξίωμα ενόψει των εκλογών του 2024.
Σε ομιλία του σε εκδήλωση των Ρεπουμπλικάνων στο New Hampshire, ο Trump εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης του Biden κατηγορώντας την πως δεν κάνει τίποτα παρά τις πληροφορίες που υπάρχουν για την εγκατάσταση στρατιωτικής κατασκοπευτικής βάσης της Κίνας στην Κούβα και σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από την ακτή της Φλόριντα.
Σύμφωνα με τον Trump, ο Biden δεν κάνει τίποτα διότι η οικογένεια του – όπως είπε – λαμβάνει χρήματα από κινεζικές εταιρείες.
«Ο Joe Biden είναι ένας συμβιβασμένος πρόεδρος.
Η Κίνα ξέρει πόσο συμβιβασμένος είναι.
Αυτοί έχουν τον πλήρη έλεγχο πάνω του» υποστήριξε ο Trump, ο οποίος τόνισε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024, θα απαιτήσει από το Πεκίνο να αφαιρέσει μέσα σε δύο ημέρες όλο το στρατιωτικό και κατασκοπευτικό εξοπλισμό που έχει αναπτύξει στην Κούβα.
Η Washington Post ανέφερε τον Μάρτιο του 2022 ότι ο γιος του Αμερικάνου προέδρου, Hunter Bidan, φέρεται να έλαβε σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια από την κινεζική ενεργειακή εταιρεία CEFC.
Toν Ιούνιο του 2023, η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές από Αμερικανούς αξιωματούχους και στοιχεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, δημοσίευσε την πληροφορία ότι το Πεκίνο φέρεται να ήταν κοντά στη σύναψη συμφωνίας με την Κούβα για την κατασκευή στρατοπέδου στρατιωτικής εκπαίδευσης.
Βάσει του δημοσιεύματος, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόνιμη ανάπτυξη κινεζικών στρατευμάτων στην Κούβα.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης