Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin για ανταρσία: Στρατός και λαός δεν ήταν με τη Wagner - Σώσατε τη Ρωσία από το χάος και τον εμφύλιο

Putin για ανταρσία: Στρατός και λαός δεν ήταν με τη Wagner - Σώσατε τη Ρωσία από το χάος και τον εμφύλιο
Δεν χρειάστηκε να αποσύρουμε στρατεύματα από το ουκρανικό μέτωπο υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ο ρωσικός λαός και ο ρωσικός στρατός δεν ήταν με το μέρος των στασιαστών μαχητών της Wagner υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin αναφερόμενος στην εξέγερση που κήρυξε κατά της Μόσχας ο επικεφαλής της Wagner, Yegveny Prigozhin.
Σε ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως ο στρατός, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου και ο λαός ήταν αυτοί που έσωσαν την χώρα και σταμάτησαν τον «εμφύλιο πόλεμο» και απέτισε φόρο τιμής στους Ρώσους στρατιώτες και πιλότους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων μαχών με τις δυνάμεις των Wagner.
«Σκοτώθηκαν συμπολεμιστές μας.
Δεν πτοήθηκαν και εκπλήρωσαν με τιμή την εντολή και το στρατιωτικό τους καθήκον.
Σας ζητώ να τιμήσετε τη μνήμη του με ενός λεπτού σιγή» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος στην έναρξη της ομιλίας του σε τελετή στο Κρεμλίνο, στην οποία παρών ήταν και ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoiugh, κατά του οποίου είχε στρέψει τα πυρά του ο Prigozhin.
Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία σχετικά με το πόσοι Ρώσοι πιλότοι σκοτώθηκαν ή πόσα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικοπτέρα καταρρίθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, αν και πληροφορίες κάνουν λόγο για 13 νεκρούς.

Σώσατε την Πατρίδα

«Υπερασπιστήκατε τη συνταγματική τάξη, τη ζωή, την ασφάλεια και την ελευθερία των πολιτών μας.
Σώσατε την Πατρίδα μας από εξεγέρσεις και ουσιαστικά σταματήσατε τον εμφύλιο πόλεμο.
Σε μια δύσκολη κατάσταση, ενεργήσατε με καθαρό μυαλό, συνεκτικά και στην πράξη αποδείξατε την πίστη σας στο λαό της Ρωσίας και στο στρατιωτικό σας όρκο.
Δείξατε ευθύνη για την τύχη της Πατρίδας και το μέλλον της» ανέφερε ο Putin, υποστηρίζοντας πως την ώρα που ξέσπασε η εξέγερση, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της επιβολής του νόμου έδρασαν με συντονισμένο τρόπο και διασφάλισαν την ασφάλεια σημαντικών εγκαταστάσεων.

Δεν απομακρύναμε δυνάμεις από το μέτωπο

«Μονάδες του Υπουργείου Άμυνας, της Εθνικής Φρουράς, υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικών υπηρεσιών εξασφάλισαν την αξιόπιστη λειτουργία των πιο σημαντικών και στρατηγικών κέντρων ελέγχου και εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας, την ασφάλεια των παραμεθόριων περιοχών, την ισχύ των ενόπλων δυνάμεων μας στα μετόπισθεν, όλους τους στρατιωτικούς σχηματισμούς που συνέχισαν εκείνη την εποχή να πολεμούν ηρωικά στο μέτωπο.
Δεν χρειάστηκε να απομακρύνουμε μονάδες μάχης από τη ζώνη όπου εκτυλίσσεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως αυτοί οι πραγματικοί υπερασπιστές της Πατρίδας απέτρεψαν καταστάσεις που θα οδηγούσαν στο χάος.

Άμεση και συντονισμένη αντίδραση

Όπως είπε ο Putin, η άμεση και ακριβής ανάπτυξη τω δυνάμεων ασφαλείας είχαν ως αποτοτέλεσμα να σταματήσει η εξαιρετικά επικίνδυνη για τη Ρωσία κατάσταση και παράλληλα να αποτραπούν απώλειες στον άμαχο πληθυσμό.
«Η αποφασιστικότητα και το θάρρος σας, καθώς και η συνοχή ολόκληρης της ρωσικής κοινωνίας, έπαιξαν τεράστιο, αποφασιστικό ρόλο στη σταθεροποίηση της κατάστασης» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι  οι άνθρωποι που παρασύρθηκαν στην εξέγερση είδαν «ότι ο στρατός και ο λαός δεν είναι μαζί τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης