Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο Putin πάντα τηρεί το λόγο του – Δεν απειλείται - Δεν ξέρουμε που είναι ο Prigozhin

Ρωσία: Ο Putin πάντα τηρεί το λόγο του – Δεν απειλείται - Δεν ξέρουμε που είναι ο Prigozhin
Δεν γνωρίζουμε πόσοι μαχητές της Wagner έχουν υπογράψει συμφωνία με το υπουργείο Άμυνας είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Ρωσία δεν γνωρίζει ακόμα που βρίσκεται ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov σχολιάζοντας τις πληροφορίες που ήθελαν τον Prigozhin να έχει μεταβεί στη Λευκορωσία νωρίτερα σήμερα το πρωί.
Η μετάβαση του Prigozhin στη Λευκορωσία ήταν μέρος της συμφωνίας μεταξύ της Μόσχας και του επικεφαλής της Wagner προκειμένου να αποφευχθεί μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ του ρωσικού στρατού και της Wagner.
Όπως είπε ο Peskov, η Ρωσία έκλεισε την ποινική υπόθεση κατά του Prigozhin και όσων μαχητών της Wagner συμμετείχαν στην ανταρσία, επισημαίνοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος πάντα τιμά και τηρεί το λόγο του.

Πολύ υψηλή η στήριξη στον Putin

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που θέλουν να έχει κλονιστεί η εξουσία του Ρώσου προέδρου μετά την εξέγερση του Prigozhin, ο Peskov έκανε λόγο για υστερία των ΜΜΕ που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.
«Η κοινωνία, οι πολιτικές δυνάμεις και ο στρατός έχουν δείξει την αλληλεγγύη τους γύρω από το Ρώσο πρόεδρο.
Είναι πολύ υψηλή η στήριξη τους.
Αυτά τα γεγονότα έδειξαν πόσο παγιωμένη είναι η στήριξη της κοινωνίας γύρω από τον πρόεδρο» υποστήριξε ο Peskov.

Ομιλία στο στρατό

Επιπλέον, σημείωσε πως δεν γνωρίζει πόσοι στρατιώτες της Wagner έχουν υπογράψει συμβόλαιο με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να ενταχθούν στο ρωσικό στρατό ενώ ανακοίνωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος θα απευθυνθεί αργότερα εντός της ημέρας σε μέλη του ρωσικού στρατού, της Εθνικής Φρουράς, των δυνάμεων ασφαλείας και άλλων που συνέδραμαν στην αντιμετώπιση της εξέγερσης της Wagner.

Ουδέν σχόλιο για Lukashenko

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Λευκορώσου προέδρου, Alexander Lukashenko, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ξέφυγε η κατάσταση μεταξύ του ρωσικού στρατού και της Wagner και ότι έτυχε κακής διαχείρισης, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, επαναλαμβάνοντας τις ευχαριστίες που διατύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος στον Λευκορώσο ομόλογό του για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης