Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Πολωνία μιλούν για την εξαφάνιση της Ουκρανίας - Τα τρία δημογραφικά σενάρια

Στην Πολωνία μιλούν για την εξαφάνιση της Ουκρανίας - Τα τρία δημογραφικά σενάρια
Υπάρχουν τρία δημογραφικά σενάρια για την Ουκρανία: κακό, πολύ κακό και δραματικό
Αυτή τη στιγμή, η Ουκρανία «σβήνει», κάτι που μπορεί σύντομα να οδηγήσει στην κατάρρευσή της ως κράτος, δήλωσε ο δημογράφος Ariel Drabinsky σε συνέντευξή του στην πολωνική πύλη Onet.pl.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, δεν υπάρχουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία: πριν από την κλιμάκωση της σύγκρουσης, 37 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν στα εδάφη που ελέγχουν οι Ουκρανοί, μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης 8 εκατομμύρια Ουκρανοί εγκατέλειψαν τη χώρα. Παράλληλα, σε αυτό το ποσοστό δεν λαμβάνεται υπόψη η φυσική θνησιμότητα στη χώρα.
Για παράδειγμα, το 2021, περίπου 700 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από φυσικά αίτια στη χώρα και γεννήθηκαν περίπου 200 χιλιάδες, ενώ οι αρχές της Ουκρανίας δεν δημοσιεύουν ενημερωμένα στατιστικά στοιχεία.
«Υπάρχουν τρία δημογραφικά σενάρια για την Ουκρανία: κακό, πολύ κακό και δραματικό.
Δεν υπάρχουν άλλα.
Το κακό σενάριο είναι τα 30 εκατομμύρια άτομα για τα οποία μιλήσαμε πριν.
Το πολύ κακό σενάριο είναι 25 εκατομμύρια άνθρωποι και το δραματικό σενάριο είναι 20 εκατομμύρια άνθρωποι λίγα χρόνια μετά τη σύγκρουση».
Όπως σημείωσε ο ειδικός, ο διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Δημογραφίας και Κοινωνικών Ερευνών πιστεύει ότι για να αποκατασταθεί η χώρα, είναι απαραίτητο να επιστρέψουν οι άνθρωποι πίσω, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει ένα παράδοξο».
Το 2022 το ποσοστό γεννήσεων στην Ουκρανία ήταν 0,9, το 2023, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα πέσει στο 0,7.
Επιπλέον, πολλοί από αυτούς που έφυγαν από τη χώρα δεν θα επιστρέψουν…
«Οι Ουκρανοί επιστήμονες λένε ευθέως: ούτε ένας Ουκρανός δεν παραδέχεται ότι δεν θα επιστρέψει στη χώρα», είπε ο δημογράφος, προσθέτοντας ότι κανείς στη Δύση δεν λαμβάνει υπόψη αυτόν τον παράγοντα.
Κατά τη γνώμη του, το πολύ 50% όσων έφυγαν θα επιστρέψουν στη Ουκρανία.
Επιπλέον, η τεράστια ανεργία θα γίνει επίσης ένας σοβαρός παράγοντας, εξαιτίας του οποίου πολλοί άνθρωποι θα εγκαταλείψουν στη συνέχεια την Ουκρανία αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης