Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Η Ουκρανία χάνει τουλάχιστον 17 αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα Bradley

New York Times: Η Ουκρανία χάνει τουλάχιστον 17 αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα Bradley
Οι New York Times σημειώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν 113 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία
Ο ουκρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον 17 τεθωρακισμένα οχήματα Bradley που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανό αξιωματούχο.
Οι New York Times σημειώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν 113 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία, εκ των οποίων τουλάχιστον 17, ή περισσότερο από το 15%, έχουν υποστεί ζημιές ή καταστράφηκαν.
Το CNN ανέφερε ότι 16 από τα 109 τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ καταστράφηκαν, υπέστησαν ζημιές ή εγκαταλείφθηκαν πρόσφατα.
Οι αναλυτές λένε ότι δεδομένης της κλίμακας του πολέμου και του μήκους της πρώτης γραμμής, τέτοιες απώλειες ήταν αναμενόμενες.
Σύμφωνα με την ολλανδική πύλη Oryx, ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει τουλάχιστον 3.600 τεμάχια στρατιωτικού εξοπλισμού από τον Φεβρουάριο του 2022.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός κάνει ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Στις 22 Ιουνίου, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό της Ουκρανίας από την έναρξη της αντεπίθεσης ξεπέρασαν τις 13.000 Σύμφωνα με το Bloomberg, η Δύση παραδέχεται ότι η Ουκρανία έχει υποστεί σημαντικές απώλειες.
To Politico επικαλείται αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ να λένε ότι η περαιτέρω βοήθεια προς την Ουκρανία θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της αντεπίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης