Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ ο Zelensky ονειρεύεται προέλαση, η CIA βλέπει αντεπίθεση ρώσων - Με προσομοίωση... το NATO εξαπάτησε τους Ουκρανούς

Ενώ ο Zelensky ονειρεύεται προέλαση, η CIA βλέπει αντεπίθεση ρώσων - Με προσομοίωση... το NATO εξαπάτησε τους Ουκρανούς
Η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει λιμνάσει – Ελάχιστα τα εδαφικά κέρδη
(upd17) Ενώ ο Zelensky φαντάζεται – ονειρεύεται προέλαση… τα ελάχιστα εδαφικά κέρδη σε γκρίζες ζώνες οι Ουκρανοί τα ονομάζουν προέλαση… η CIA βλέπει ότι η ήττα της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη και μάλιστα αποκαλύπτει ότι οι Ρώσοι μετά την κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού θα ξεκινήσουν μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση…ενεργοποιώντας το ρωσικό δόγμα... άμυνας - επίθεσης.
Αποκαλύπτεται ότι το ΝΑΤΟ εξαπάτησε τους Ουκρανούς αφού έδειξε στην ηγεσία της Ουκρανίας μια προσομείωση σε υπολογιστή για το πως θα νικήσουν την Ρωσία αλλά στην πράξη οι Ουκρανοί είναι καταδικασμένοι σε θάνατο...
Οι ΗΠΑ πάντως άμεσα στέλνουν τεθωρακισμένα Abrams στην Πολωνία ενώ 17 Bradley οχήματα μεταφοράς έχουν καταστραφεί στην Ουκρανία ενώ τα Leopard έχουν αποδεκατιστεί…
Με βάση ρωσικές πηγές η αντεπίθεση των Ουκρανών δεν έχει σημειώσει καμία ουσιώδη πρόοδο αντιθέτως μετρούν δραματικές απώλειες…
Πολλά video δείχνουν Ουκρανούς να πέφτουν σε ναρκοπέδιο και να διαμελίζονται… είναι σοκαριστικά τα video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Στις ΗΠΑ θαυμάζουν το ρωσικό μαχητικό Su-57 και τον περιπλανώμενο πύραυλο Lancet ενώ οι Βρετανοί αναγνωρίζουν την ανωτερότητα και μαχητικότητα των Ρώσων πιλότων.
Οι Γερμανικές πηγές θεωρούν ότι θα ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαδικασίες για το Ουκρανικό τον Ιούλιο 2023…

Η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει λιμνάσει – Ελάχιστα τα εδαφικά κέρδη

Η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων δεν πηγαίνει όπως είχε προγραμματιστεί λόγω των μεγάλων απωλειών, ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας.
«Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση.
Φαίνεται ότι γίνονται προσπάθειες για επίθεση προς διαφορετικές κατευθύνσεις, οι απώλειες που υφίσταται σήμερα η Ουκρανία κρίσιμες και πρωτοφανείς.
Τόνισε επίσης ότι δεν υπήρξε αναταραχή στην άμυνα των ρωσικών δυνάμεων στο πλαίσιο της απόπειρας ένοπλης ανταρσίας, καθώς ο έλεγχος των μαχών συνεχίστηκε αδιάκοπα.

Kadyrov: Καταστρέψαμε ένοπλες ουκρανικές ομάδες στο Belgorod της Ρωσίας

Τσετσένοι μαχητές απέκρουσαν προσπάθεια ουκρανικής ομάδας δολιοφθοράς και αναγνώρισης (DRG) να διεισδύσει προς την κατεύθυνση Shchetinovka και Bogun-Gorodok, στην περιοχή Belgorod.
Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov στο κανάλι του στο Telegram την Τρίτη.
Καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αποστολές μάχης προς την κατεύθυνση του Shchetinovka και του Bohun-Haradok.
Την προηγούμενη μέρα, έχοντας συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, οι στρατιώτες μας κάλυψαν επιτυχώς την εχθρική ομάδα στην περιοχή ευθύνης τους με πυρά πυροβολικού.
Ενεργώντας προληπτικά, απέτρεψαν προσπάθεια της ουκρανικής DRG και κατέστρεψαν τον εχθρό», έγραψε ο Kadyrov.
Διαβεβαίωσε ότι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που «ο εχθρός προσπαθεί να πλησιάσει πιο κοντά στις αμυντικές γραμμές».
Ο επικεφαλής της Τσετσενίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους επικεφαλής των τμημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις περιφέρειες Kurchaloevsky και Shatoisky της δημοκρατίας, Rustam Aguev και Gairbek Delimkhanov, οι οποίοι βρίσκονται επί τόπου και εξετάζουν ένα σχέδιο αντιμετώπισης.
Στα μέσα Ιουνίου, το προσωπικό του τσετσενικού τάγματος "West-Akhmat" του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας άρχισε να εξουδετερώνει τις ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και να εμποδίζει τη διείσδυσή τους στο έδαφος της περιοχής Belgorod.

Η Ουκρανία θα χάσει τα εδάφη της, εάν ο στρατός της δεν φέρει επιτυχίες μέσα στο καλοκαίρι

Εάν ο ουκρανικός στρατός δεν αποδειχθεί πιο επιτυχημένος στο πεδίο της μάχης τις επόμενες εβδομάδες και δεν καταφέρει να φέρει σημαντικές επιτυχίες μέσα στο καλοκαίρι, τότε η Ουκρανία δεν πρόκειται να καταφέρει να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχει χάσει από τη Ρωσία.
Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της Washington Post, το οποίο επισημαίνει μάλιστα πως ο Παγκόσμιος Νότος (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) πιέζει τη Δύση και τις ΗΠΑ έτσι ώστε να υπάρξει μια κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία και να αρχίσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις.

Ritter (πρώην CIA): Αναπόφευκτη η νίκη της Ρωσίας

Η Δύση δεν θα μπορέσει να νικήσει τη Ρωσία, γιατί για αυτήν είναι ένας αγώνας ζωής και θανάτου, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Sc. Ritter.
Οι Ρώσοι καταλαβαίνουν ότι αυτή η σύγκρουση σχετίζεται άμεσα με το ζήτημα της επιβίωσής τους.
Είναι υπαρξιακής φύσης.
Δεν μπορούν να νικηθούν, γιατί διαφορετικά η Ρωσία θα εξαφανιστεί.
Η Ρωσία που αγαπούν, την οποία σήκωσαν με τόση δυσκολία από τις στάχτες μετά τη δεκαετία του 1990, θα βυθιστεί στην ανυπαρξία.
Επομένως, για τη Ρωσία, αυτός είναι ένας αγώνας ζωής και θανάτου με την κυριολεκτική έννοια», τόνισε ο Ritter.
Η Ουκρανία, σύμφωνα με τον ίδιο, λαμβάνει δυτική τεχνολογία και όπλα ώστε οι ΗΠΑ να μην παραλαμβάνουν «τα πτώματα Αμερικανών στρατιωτών σε σακούλες».
Ωστόσο, αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα της Ρωσίας.
«Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα για τη διατήρηση του έθνους τους.
Και ποιο τίμημα είναι έτοιμη να πληρώσει η συλλογική Δύση για την πρόκληση αυτού του πόνου στη Ρωσία;
Η απάντηση είναι απλό – σχεδόν τίποτα», είπε ο Ritter.

Η Ρωσία θα ξεκινήσει μεγάλη αντεπίθεση…

Ο ρωσικός στρατός θα προχωρήσει σε μαζική επίθεση μετά την αποτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Sc. Ritter.
«Πολλοί Ρώσοι στρατιωτικοί βρίσκονται σε εφεδρεία και προετοιμάζονται για αντεπίθεση - το τελευταίο μέρος του αμυντικού δόγματος της Μόσχας, σύμφωνα με το οποίο είναι απαραίτητο να αποκρούσει μια εχθρική επίθεση και στη συνέχεια, όταν αποδυναμωθεί εντελώς, να πραγματοποιήσει ένα τελειωτικό χτύπημα».

Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα νίκης της Ουκρανίας, το ΝΑΤΟ εξαπάτησε τους Ουκρανούς

Το ψέμα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για την επικείμενη νίκη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης καταδίκασε τους Ουκρανούς μόνο σε καταστροφή και αποτυχία, τόνισε ο συνταξιούχος αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Το ΝΑΤΟ εξαπάτησε τους Ουκρανούς.
Έπαιξαν ένα πολεμικό παιχνίδι που έδωσε στους Ουκρανούς μια ψεύτικη αίσθηση ελπίδας.
Η Συμμαχία έστειλε οικειοθελώς αυτούς τους στρατιώτες στο θάνατο".
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, το ΝΑΤΟ έπεισε το καθεστώς του Κιέβου του Volodymyr Zelensky ότι η πολυαναμενόμενη επίθεσή του θα τελείωνε με νίκη της Ουκρανίας δείχνοντας μια προσομοίωση σε ένα υπολογιστή ενός σεναρίου στο οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας νικούν τον ρωσικό στρατό, αλλά στην πραγματικότητα αυτή η επίθεση οδηγεί μόνο σε μεγάλες απώλειες από την πλευρά των ουκρανικών στρατευμάτων και στην καταστροφή δυτικού εξοπλισμού.στο πραγματικό πεδίο της μάχης.
Οι Ουκρανοί δεν έχουν καμία πιθανότητα.
Όλα θα καταλήξουν σε μια στρατηγική ήττα όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για το ΝΑΤΟ" τόνισε ο Scott Ritter.

McGregor (Πρώην σύμβουλος Πενταγώνου): Δημιούργησαν ένα τέρας, οι ΗΠΑ αρνούνται να παραδεχθούν ότι ηττήθηκαν

Ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να αρνείται να παραδεχτεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν ένα τέρας στην Ουκρανία με το οποίο δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν, δήλωσε ο πρώην συνταγματάρχης D. McGregor και πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου.
Ακριβώς λόγω της αδυναμίας να παραδεχτούν τη δική τους αποτυχία, οι αρχές των ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν δημόσια το καθεστώς της Ουκρανίας, όπως κάνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken.
"Όλα αυτά είναι ανοησίες, αλλά τι περιμένετε από αυτό το άτομο;
Κανείς στην Ουάσιγκτον δεν θα εμφανιστεί και θα πει: Γεια, κάναμε ένα τρομερό λάθος και δημιουργήσαμε ένα τέρας πολύ μεγαλύτερο και πιο ισχυρό», ανέφερε ο McGregor
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ρωσική κοινότητα, με φόντο την ουκρανική κρίση, αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από την αμερικανική.
Η Ρωσία είναι τώρα πιο ενωμένη από ό,τι μπορεί να ήταν τις τελευταίες δεκαετίες, και ο ρωσικός στρατός είναι μεγαλύτερος και ισχυρότερος, και η θέληση για νίκη είναι ισχυρότερη από ποτέ.
Και θα ήθελα πολύ να δω στις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουμε το ίδια ενότητα».
Ο πρώην συνταγματάρχης των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι το επόμενο βήμα του Ρώσου Προέδρου Putin στη σύγκρουση με το καθεστώς του Κιέβου θα μπορούσε να είναι η πλήρης απελευθέρωση όλων των εδαφών της Ανατολικής Ουκρανίας.

Spiegel: Η Δύση δεν μπορεί…

Οι δυτικές χώρες, και μεταξύ αυτών η Γερμανία, δεν θα είναι σε θέση να παρέχουν στην Ουκρανία πυρομαχικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για εγγυήσεις για τους κατασκευαστές και της ανάγκης για αυτάρκεια, καθώς και του κινδύνου κοινωνικής δυσαρέσκειας ανέφερε πρώην αντισυνταγματάρχης της Bundeswehr.
Το Spiegel ανέφερε ότι η Γερμανία ετοιμάζει μια συμφωνία για την παροχή μακροπρόθεσμων πυρομαχικών στην Ουκρανία, καθώς και την αναπλήρωση των αποθεμάτων της.
Το υπουργείο Άμυνας της χώρας υπέβαλε προς έγκριση στην επιτροπή προϋπολογισμού της Bundestag συμφωνία πλαίσιο για την προμήθεια 333.000 πυρομαχικών 155 χιλιοστών από την αμυντική εταιρεία Rheinmetall έως το 2029.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Spiegel, μόνο 20 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού αυτού του διαμετρήματος παραμένουν στις αποθήκες της Bundeswehr.

Foreign Policy: Το πυροβολικό της Δύσης αποτυγχάνει

Καθώς το πυροβολικό της Δύσης καταστρέφεται στην Ουκρανία, περισσότερα όπλα μετατρέπονται σε παλισίδερα και τελειώνουν τα πυρομαχικά, αναφέρει το Foreign Policy.
Νωρίτερα, μια διακομματική ομάδα από μέλη του Κογκρέσου κάλεσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden να ξεκινήσει τις παραδόσεις πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα με ελλείψεις όπλων και πυρομαχικών.
«Για τους υποστηρικτές αυτών των όπλων, η επείγουσα ανάγκη αποστολής τους έχει αυξηθεί, όλο και περισσότερα όπλα καταστρέφονται από τους ρώσους και τα αποθέματα πυρομαχικών πυροβολικού είναι εξαιρετικά χαμηλά».
Το άρθρο επικαλείται τον πρώην ειδικό σύμβουλο του Γενικού Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, Dan Rice:
«Ένα βελτιωμένο σύστημα διασποράς, που φτάνει στο στόχο, σκοτώνει πολύ περισσότερους Ρώσους
Άρα τεχνικά, για να καταστραφεί μια διμοιρία πρέπει να ρίξετε πολύ μικρότερο αριθμό οβίδων».
Τα πυρομαχικά, μπορούν να σκορπίσουν έως και 88 βόμβες σε όλο το πεδίο της μάχης, ικανές να σκοτώσουν και να ακρωτηριάσουν αμάχους για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και μετά το τέλος των εχθροπραξιών.
Νωρίτερα, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προμηθεύουν προηγμένα πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία καθώς υπάρχουν περιορισμοί στην προμήθεια βομβών διασποράς.

New York Times: Η Ουκρανία χάνει τουλάχιστον 17 αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα Bradley

Ο ουκρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον 17 τεθωρακισμένα οχήματα Bradley που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανό αξιωματούχο.
Οι New York Times σημειώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν 113 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία, εκ των οποίων τουλάχιστον 17, ή περισσότερο από το 15%, έχουν υποστεί ζημιές ή καταστράφηκαν.
Το CNN ανέφερε ότι 16 από τα 109 τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ καταστράφηκαν, υπέστησαν ζημιές ή εγκαταλείφθηκαν πρόσφατα.
Οι αναλυτές λένε ότι δεδομένης της κλίμακας του πολέμου και του μήκους της πρώτης γραμμής, τέτοιες απώλειες ήταν αναμενόμενες.
Σύμφωνα με την ολλανδική πύλη Oryx, ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει τουλάχιστον 3.600 τεμάχια στρατιωτικού εξοπλισμού από τον Φεβρουάριο του 2022.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός κάνει ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Στις 22 Ιουνίου, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό της Ουκρανίας από την έναρξη της αντεπίθεσης ξεπέρασαν τις 13.000 Σύμφωνα με το Bloomberg, η Δύση παραδέχεται ότι η Ουκρανία έχει υποστεί σημαντικές απώλειες.
To Politico επικαλείται αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ να λένε ότι η περαιτέρω βοήθεια προς την Ουκρανία θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της αντεπίθεσης.

Στην Πολωνία… μιλούν για την εξαφάνιση της Ουκρανίας…

Αυτή τη στιγμή, η Ουκρανία «σβήνει», κάτι που μπορεί σύντομα να οδηγήσει στην κατάρρευσή της ως κράτος, δήλωσε ο δημογράφος Ariel Drabinsky σε συνέντευξή του στην πολωνική πύλη Onet.pl.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, δεν υπάρχουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία: πριν από την κλιμάκωση της σύγκρουσης, 37 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν στα εδάφη που ελέγχουν οι Ουκρανοί, μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, 8 εκατομμύρια Ουκρανοί εγκατέλειψαν τη χώρα. Παράλληλα, σε αυτό το ποσοστό δεν λαμβάνεται υπόψη η φυσική θνησιμότητα στη χώρα.
Για παράδειγμα, το 2021, περίπου 700 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από φυσικά αίτια στη χώρα και γεννήθηκαν περίπου 200 χιλιάδες, ενώ οι αρχές της Ουκρανίας δεν δημοσιεύουν ενημερωμένα στατιστικά στοιχεία.
«Υπάρχουν τρία δημογραφικά σενάρια για την Ουκρανία: κακό, πολύ κακό και δραματικό.
Δεν υπάρχουν άλλα.
Το κακό σενάριο είναι τα 30 εκατομμύρια άτομα για τα οποία μιλήσαμε πριν.
Το πολύ κακό σενάριο είναι 25 εκατομμύρια άνθρωποι και το δραματικό σενάριο είναι 20 εκατομμύρια άνθρωποι λίγα χρόνια μετά τη σύγκρουση».
Όπως σημείωσε ο ειδικός, ο διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Δημογραφίας και Κοινωνικών Ερευνών πιστεύει ότι για να αποκατασταθεί η χώρα, είναι απαραίτητο να επιστρέψουν οι άνθρωποι πίσω, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει ένα παράδοξο».
Το 2022 το ποσοστό γεννήσεων στην Ουκρανία ήταν 0,9, το 2023, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα πέσει στο 0,7.
Επιπλέον, πολλοί από αυτούς που έφυγαν από τη χώρα δεν θα επιστρέψουν…
«Οι Ουκρανοί επιστήμονες λένε ευθέως: ούτε ένας Ουκρανός δεν παραδέχεται ότι δεν θα επιστρέψει στη χώρα», είπε ο δημογράφος, προσθέτοντας ότι κανείς στη Δύση δεν λαμβάνει υπόψη αυτόν τον παράγοντα.
Κατά τη γνώμη του, το πολύ 50% όσων έφυγαν θα επιστρέψουν στη Ουκρανία.
Επιπλέον, η τεράστια ανεργία θα γίνει επίσης ένας σοβαρός παράγοντας, εξαιτίας του οποίου πολλοί άνθρωποι θα εγκαταλείψουν στη συνέχεια την Ουκρανία αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό.

ARD: Οι ειρηνευτικές συνομιλίες για μια διευθέτηση στην Ουκρανία θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2023

«Επίσημες ειρηνευτικές συνομιλίες» για την Ουκρανία ενδέχεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD .
Σύμφωνα με την πύλη του τηλεοπτικού καναλιού Tagesschau, πραγματοποιήθηκε συνάντηση υψηλού επιπέδου στην Κοπεγχάγη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Βραζιλίας, της Ινδίας, της Νότιας Αφρικής και της Κίνας, καθώς και του συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Salivan , κατά την οποία αποφασίστηκε να διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία τον Ιούλιο.

Πολεμική ψύχωση από τον Borrell

Το μόνο συμπέρασμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα γεγονότα γύρω από την απόπειρα εξέγερσης στη Ρωσία είναι η ανάγκη διπλασιασμού της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία, τόνισε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Borrell.
Το μόνο συμπέρασμα της συζήτησής μας είναι σαφές: συνεχίστε να υποστηρίζετε την Ουκρανία περισσότερο από ποτέ.
Αυξήστε όλη την υποστήριξη, διπλασιάστε τις προμήθειες και την εκπαίδευση, κάντε τα πάντα για να υποστηρίξετε την αντεπίθεση της Ουκρανίας»

Οι φιάλες αίματος δεν επαρκούν στην Ουκρανία

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν τη συλλογή αιμοδοσίας τρεις φορές τον περασμένο μήνα λόγω των τεράστιων απωλειών που σημειώθηκαν κατά την απόπειρα αντεπίθεσης, ανέφερε ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Rogov.
Απλά δεν υπάρχει αρκετό αίμα για τους τραυματίες.
Δεν υπάρχουν θέσεις στα νοσοκομεία δημιουργούν νοσοκομεία στα χωράφια.
Λόγω των μεγάλων απωλειών στην Ουκρανία, σχεδιάζουν να κινητοποιήσουν επειγόντως άλλες 100 χιλιάδες άτομα, αν και 300 χιλιάδες άτομα έχουν ενταχθεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την 1η Ιανουαρίου.

Putin για ανταρσία: Στρατός και λαός δεν ήταν με τη Wagner

Ο ρωσικός λαός και ο ρωσικός στρατός δεν ήταν με το μέρος των στασιαστών μαχητών της Wagner υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin αναφερόμενος στην εξέγερση που κήρυξε κατά της Μόσχας ο επικεφαλής της Wagner, Yegveny Prigozhin.
Σε ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως ο στρατός, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου και ο λαός ήταν αυτοί που έσωσαν την χώρα και σταμάτησαν τον «εμφύλιο πόλεμο» και απέτισε φόρο τιμής στους Ρώσους στρατιώτες και πιλότους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων μαχών με τις δυνάμεις των Wagner.
«Σκοτώθηκαν συμπολεμιστές μας.
Δεν πτοήθηκαν και εκπλήρωσαν με τιμή την εντολή και το στρατιωτικό τους καθήκον.
Σας ζητώ να τιμήσετε τη μνήμη του με ενός λεπτού σιγή» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος στην έναρξη της ομιλίας του σε τελετή στο Κρεμλίνο, στην οποία παρών ήταν και ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoiugh, κατά του οποίου είχε στρέψει τα πυρά του ο Prigozhin.
Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία σχετικά με το πόσοι Ρώσοι πιλότοι σκοτώθηκαν ή πόσα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικοπτέρα καταρρίθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, αν και πληροφορίες κάνουν λόγο για 13 νεκρούς.

Κρεμλίνο: Δεν ξέρουμε που είναι ο Prigozhin

Την θέση πως η Ρωσία δεν γνωρίζει ακόμα που βρίσκεται ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφερόμενος στις πληροφορίες που ήθελαν τον επικεφαλής της Wagner να μετέβη νωρίτερα σήμερα το πρωί στη Λευκορωσία.
Όπως είπε ο Peskov, η Ρωσία έκλεισε την ποινική υπόθεση κατά του Prigozhin και όσων μαχητών της Wagner συμμετείχαν στην ανταρσία, επισημαίνοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος πάντα τιμά και τηρεί το λόγο του.

Στο στρατό θα μιλήσει ο Putin

Επιπλέον, σημείωσε πως δεν γνωρίζει πόσοι στρατιώτες της Wagner έχουν υπογράψει συμβόλαιο με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να ενταχθούν στο ρωσικό στρατό ενώ ανακοίνωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος θα απευθυνθεί αργότερα εντός της ημέρας σε μέλη του ρωσικού στρατού, της Εθνικής Φρουράς, των δυνάμεων ασφαλείας και άλλων που συνέδραμαν στην αντιμετώπιση της εξέγερσης της Wagner.

Σταματά η ποινική δίωξη σε βάρος Prigozhin, Wagner

Στη Λευκορωσία φέρεται πως βρίσκεται ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin, τη στιγμή που η Ρωσία ανακοίνωσε πως η ποινική υπόθεση που είχε ανοίξει εις βάρος του με αφορμή την ανταρσία του, έκλεισε.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η ποινική υπόθεση για το γεγονός της ένοπλης εξέγερσης του Prigozhin και της Wagner, έκλεισε.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), κατά τη διερεύνηση της ποινικής υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες σε αυτήν σταμάτησαν τις ενέργειες τους με στόχο τη διάπραξη εξέγερσης.

Lukashenko: Οδυνηρό ότι έγινε στη Ρωσία – Εντολή στο στρατό να είναι έτοιμος για μάχη

Για οδυνηρά γεγονότα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko αναφερόμενος στα όσα εκτυλίχθηκαν στη Ρωσία το περασμένο Σάββατο με την ανταρσία της Wagner και του επικεφαλής της, Yevgeny Prigozhin.
«Δεν θα το κρύψω.
Ήταν οδυνηρό να παρακολουθεί κανείς τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο νότο της Ρωσίας.
Όχι μόνο για εμένα.
Πολλοί πολίτες μας το πήραν κατάκαρδα.
Γιατί η Πατρίδα είναι μια» υποστήριξε κατά τη διάρκεια δηλώσεων του ο Lukashenko, ο οποίος αποκάλυψε πως έδωσε εντολή στο λευκορωσικό στρατό να είναι έτοιμος για μάχη.
«Όλο το απόγευμα ο στρατός, όλες οι ένοπλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων της αστυνομίας, των ειδικών δυνάμεων ήταν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος, υποστηρίζοντας πως «τριάντα χρόνια προετοιμάζομαι για πόλεμο».

Αποφεύχθηκε στο παρά ένα το μακελειό στη Ρωσία – Απέναντι στους Wagner … οι Τσετσένοι Akhmat

Στο παρά ένα αποφεύχθηκε το μακελειό και το αιματοκύλισμα στη Ρωσία λόγω της εξέγερσης του επικεφαλής της Wagner, Yegveny Prigozhin, καθώς απέναντι στις δυνάμεις της Wagner είχαν παραταχθεί οι εξίσου σκληροτράχηλες τσετσενικές δυνάμεις «Akhmat» που από την αρχή εξέφρασαν την πίστη τους στον πρόεδρο Putin.
Σύμφωνα με τον Apty Alaudinov, διοικητή της μονάδας Akhmat, δυνάμεις του είχαν αναπτυχθεί απέναντι από αυτές της Wagner στη ρωσική πόλη Rostov on Don που είχαν καταλάβει οι μαχητές του Prigozhin.
«Ορισμένες από τις δυνάμεις μας βρίσκονταν κυριολεκτικά σε απόσταση 500 με 700 μέτρων από τους μαχητές της Wagner» είπε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya – 1 o Alaudinov.
«Στην πραγματικότητα ήμασταν έτοιμοι για οποιοδήποτε αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο διοικητής των Akhmat, υπονοώντας πως εάν διαπραγματεύσεις που είχε ο Prigozhin με τον Λευκορώσο πρόεδρο, Alexander Lukashenko δεν έφερναν ένα θετικό αποτέλεσμα, τότε η στρατιωτική εμπλοκή θα ήταν δεδομένη.
Πάντως, ο Alaudinov υποστήριξε πως η εντολή από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ήταν να εμπλακούν οι στρατιώτες σε μάχη.

Οι ΗΠΑ θαυμάζουν το ρωσικό Su-57

Το νέο ισχυρό ρωσικό μαχητικό Su-57 είναι ικανό να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα αποστολών μάχης χάρη στα εντυπωσιακά όπλα του, γράφει το αμερικανικό περιοδικό Military Watch .
Τα όπλα του μαχητικού είναι αρκετά εντυπωσιακά, το αεροσκάφος είναι συμβατό με ένα ευρύτερο φάσμα όπλων από οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος της γενιάς του.
Όπως τόνισαν παρατηρητές, το Su-57, χρησιμοποιώντας τεχνολογία stealth κατά τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης, εκτελεί αποστολές μάχης πολύ πιο δύσκολες από ότι έχει κάνει ποτέ οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος stealth στον κόσμο.
Νωρίτερα, ένα αμερικανικό περιοδικό αποκάλεσε τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-300PMU επαναστατικό τύπο όπλου.

Η Ρωσία έχει ένα μαζικό δολοφόνο

Το ρωσικό drone Lancet έχει γίνει μαζικός δολοφόνος στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, γράφει ο ειδικός Peter Suchiu σε άρθρο του για το 19Fortyfive.
Ο ειδικός σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός αμύνεται με σιγουριά από τις προοδευτικές ουκρανικές δυνάμεις.
«Τα εύσημα πρέπει να δοθούν και στο ZALA Lancet, ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα με μέγιστη εμβέλεια πτήσης 40 χιλιόμετρα και διάρκεια ζωής περίπου 40 λεπτά».
Το Drone παράγεται από την Καλάσνικοφ είναι μια απλή αλλά θανατηφόρα πλατφόρμα που καταστρέφει μαζικά πυροβολικό, αεράμυνα και τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Οι Ουκρανοί διεκδικούν τον έλεγχο στο Rovnopol στο Donetsk

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του χωριού Rovnopol που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Velikaya Novoselka στο Donetsk.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), το χωριό τέθηκε υπό τον έλεγχό τους στις 25 Ιουνίου.
Ωστόσο, το βίντεο που κοινοποιήθηκε από ουκρανικές πηγές δεν δείχνει κανένα διοικητικό κτίριο ή αξιόλογες εγκαταστάσεις στον οικισμό.
Με τη σειρά τους, ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι o Ουκρανικός στρατός κατάφερε να εισέλθει στο χωριό κατά τη διάρκεια άλλης επίθεσης που ακολούθησαν σφοδρά πυρά πυροβολικού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το χωριό ελέγχεται εν μέρει από τον ρωσικό στρατό.
Η μάχη για το χωριό συνεχίζεται από την αρχή της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Εάν ο ουκρανικός στρατός καταφέρει να εξασφαλίσει το προπύργιο τους στην περιοχή, αυτό θα τους επιτρέψει να ισιώσουν τις γραμμές του μετώπου αρκετά χιλιόμετρα νότια και να απειλήσουν το μεγάλο ρωσικό οχυρό στο Staromlinskoe.

Οι Ουκρανοί απέτυχαν να εκμεταλλευτούν το χάος με τους Wagner

Η πορεία της δικαιοσύνης του Wagner PMC ξεκίνησε και τελείωσε τόσο απότομα που λίγοι ήταν σε θέση να αξιολογήσουν πλήρως μια τέτοια απόπειρα ένοπλου πραξικοπήματος στη Ρωσία.
Τράβηξε την προσοχή όχι μόνο όλων των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης. αλλά φαινόταν ότι ακόμη και ο ουκρανικός στρατός είχε ξεχάσει την αντεπίθεσή του και περίμενε τα ρωσικά PMC να κάνουν τη δουλειά τους.
Πράγματι, υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης του ρωσικού μετώπου εάν οι μονάδες του ρωσικού στρατού ακολουθούσαν τις εκκλήσεις του επικεφαλής των Wagner.
Παραδόξως, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.
Στις 24 Ιουνίου, οι πρώτες γραμμές παρέμειναν ύποπτα ήρεμες.
Μόλις το βράδυ του Σαββάτου 24/6, οι ουκρανικές δυνάμεις επανέλαβαν τις προσπάθειες να σπάσουν τις ρωσικές άμυνες σε διάφορες περιοχές.
Εκμεταλλευόμενος τα ρωσικά εσωτερικά προβλήματα, ο ουκρανικός στρατός προχώρησε στην επίθεση στην περιοχή Soledar.
Αρκετές επιθέσεις αποκρούστηκαν στις περιοχές Veseloe και Sacco-and-Vanzetti.
Το βράδυ της 26ης Ιουνίου, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν ξανά στις θέσεις των Ρώσων αλεξιπτωτιστών στην περιοχή, αλλά ως αποτέλεσμα έχασαν έως και 4 οχήματα μάχης πεζικού.
Στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk, οι ουκρανικές επιθέσεις αποκρούστηκαν στις περιοχές Makarovka, Novodonetsky και Neskuchnoye.
Οι δυνάμεις που προχωρούσαν έχασαν περισσότερα άρματα μάχης, τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς να επιτύχουν κανένα όφελος.
Στην κατεύθυνση του Zaporozhye, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε να επιτεθεί σε μικρές ομάδες στην περιοχή Rovnopol και Novodanilovka αλλά απέτυχε.

Μετά την ανατίναξη του φράγματος Kakhovka και τις πλημμύρες των παράκτιων εδαφών του Δνείπερου, και οι δύο πλευρές εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, όταν το νερό άρχισε να στραγγίζει, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να πάρει ένα μικρό προγεφύρωμα στην ανατολική ακτή.
Χρησιμοποιώντας την κατεστραμμένη γέφυρα Antonovsky ως προπύργιο και καταφύγιο από το ρωσικό πυροβολικό και τις αεροπορικές επιδρομές, μια ουκρανική ομάδα περίπου 50 στρατιωτών που καλύπτονταν από ουκρανικό πυροβολικό κατάφερε να διασχίσει τον ποταμό.
Παρά τις απώλειες, οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις προσπάθειες να μεταφέρουν πρόσθετες δυνάμεις στον Δνείπερο.
Ωστόσο, χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς βαρέως εξοπλισμού, η ουκρανική ομάδα δεν έχει καταφέρει ακόμη να προχωρήσει και να επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου της.
Αυτές οι στρατιωτικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω της απόπειρας ένοπλης εξέγερσης στη Ρωσία, είτε με στόχο την κατάληψη της εξουσίας, είτε για να μεταδοθούν πληροφορίες για προβλήματα με πολύ ριζοσπαστικό τρόπο.
Σε κάθε περίπτωση, η κρίση ξεπεράστηκε σε 1 μέρα και έδειξε ότι ο λαός της Ρωσίας είναι ενωμένος γύρω από τον Πρόεδρο, γι' αυτό και τα 150 εκατομμύρια άνθρωποι στη Ρωσία αντιτίθενται τώρα ουσιαστικά στο σύνολο του ενός δισεκατομμυρίου πληθυσμού που κατοικεί... στη Δύση.

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_262023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_262023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_June_262023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_262023.png

To ρωσικό Su 57
maxresdefault_5.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης