Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Hezbollah κατέρριψε Ισραηλινό drone σε αμφισβητούμενες περιοχές του Νότιου Λιβάνου

Η Hezbollah κατέρριψε Ισραηλινό drone σε αμφισβητούμενες περιοχές του Νότιου Λιβάνου
Επιβεβαίωσαν το περιστατικό οι Ισραηλινοί, αυξάνονται οι εντάσεις στα σύνορα

Η Hezzbollah ανακοίνωσε την κατάρριψη ενός Ισραηλινού μη επανδρωμένου drone στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ. Το dorne «εισήλθε στο Λιβανέζικο FIR κοντά στην πόλη Zibqin στο Νότιο Λίβανο» σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, χωρίς να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες.
Το περιστατικό λαμβάνει χώρα μετά από εβδομάδες εντάσεων κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ, κυρίως σε μια αμφισβητούμενη περιοχή γνωστή ως «φάρμες Shebaa».
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν ρίξει δακρυγόνα για να απωθήσουν Λιβανέζους διαδηλωτές που πέταξαν πέτρες στα στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων. Μερικοί από τους διαδηλωτές και τα λιβανέζικα στρατεύματα αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.
Οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο προκαλούν έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε χωριά της χώρας των μαύρων κέδρων.
Η διαμαρτυρία έλαβε χώρα στην άκρη των λόφων Kfar Chouba, που σύμφωνα με τη Βηρυτό είναι λιβανέζικη γη που κατέχεται παρανόμως από το Ισραήλ. Στην αντίπερα όχθη, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Hezbollah είχε στήσει εκεί δύο σκηνές «στο ισραηλινό έδαφος». Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τη Χεζμπολάχ. Υπεμθυμίζεται ότι οι δύο χώρες είχαν πολεμική σύρραξη το 2006 η οποία έληξε μετά από μόλις μία εβδομάδα αφού οι δυνάμεις της Hezbollah απώθησαν τις Ισραηλινές επιδρομές στα νοτιοανατολικά σύνορα του Λιβάνου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης