Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη νίκη για το AfD σε τοπικές εκλογές εν μέσω ανόδου της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη

Πρώτη νίκη για το AfD σε τοπικές εκλογές εν μέσω ανόδου της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη
Στο Sonneberg της Θουριγγίας εξελέγη με το AfD ο Robert Sesselmann - Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε το Εβραϊκό Συμβούλιο

Η Εναλλακτική για την Γερμανία κέρδισε για πρώτη φορά σε εκλογές περιφερειακού συμβουλίου με το στέλεχός της Robert Sesselmann να επικρατεί με 52,8% του Χριστιανοδημοκράτη Jurgen Kopper, που έλαβε το 47,2%, σε πόλη του κρατιδίου της Θουριγγίας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές πρόκειται για μία νίκη-ορόσημο η οποία αναμένεται να δώσει στο AfD την απαραίτητη ώθηση στις προσπάθειές του να διευρύνει την επιρροή του σε όλη τη Γερμανία, θα μπορούσε δε να αποτελέσει καμπανάκι για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές, ιδιαίτερα στα ανατολικά της χώρας.
Εκλογές τοπικών κοινοβουλίων θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος στη Σαξονία, τη Θουριγγία και το Βραδεμβούργο. Όσον αφορά στην κεντρική πολιτική σκηνή, εκεί το AfD καταγράφει την καλύτερη επίδοση από την ίδρυσή του σε μία σειρά δημοσκοπήσεων - με τελευταία αυτή που δημοσιεύσε η Bild σήμερα (26/6).
Fzjfk4WXsAEL3xR.png
Από την πλευρά του, το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων στη Γερμανία δήλωσε συντετριμμένο από το αποτέλεσμα. «Για να είμαστε σαφείς, δεν έχουν όλοι όσοι ψήφισαν υπέρ του AfD μια δεξιά εξτρεμιστική νοοτροπία», δήλωσε ο πρόεδρος του, Josef Schuster, στην εφημερίδα Jüdische Allgemeine.
«Αλλά το κόμμα του οποίου ο υποψήφιος εξέλεξαν είναι, σύμφωνα με την περιφερειακή υπηρεσία πληροφοριών, ακροδεξιό εξτρεμιστικό… Αυτό είναι το "σκάσιμο ενός φράγματος", το οποίο οι πολιτικές δυνάμεις σε αυτή τη χώρα δεν μπορούν να το πάρουν ελαφρά τη καρδία».
Ο Christoph Heubner, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Άουσβιτς, την χαρακτήρισε «θλιβερή μέρα» για το Sonneberg, τη Γερμανία και τη δημοκρατία. «Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων έχει γυρίσει την πλάτη στη δημοκρατία και σκόπιμα αποφάσισε υπέρ ενός δεξιού εξτρεμιστικού κόμματος καταστροφής που κυριαρχείται από τους Ναζί», είπε. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης