Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά πρόσημα στη Wall, στο επίκεντρο οι ταραχές στη Ρωσία – Στο -0,45% ο S&P 500, ο Nasdaq -1,16%

Αρνητικά πρόσημα στη Wall, στο επίκεντρο οι ταραχές στη Ρωσία – Στο -0,45% ο S&P 500, ο Nasdaq -1,16%
Ήπια άνοδος στη Wall Street...
Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με βαρίδι τον τεχνολογικό κλάδο, ενώ παράλληλα η παγκόσμια κοινότητα συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ρωσία μετά την πρωτοφανή ανταρσία της μισθοφορικής Ομάδας Wagner.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,04%, στις 33.714 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε μείωση -0,45%, στις 4.328 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε -1,16%, στις 13.335 μονάδες.

Στο ταμπλό, οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν πάνω από 6% καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε την κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επικαλούμενη αντίθετους ανέμους στις τιμές.

Στο μεταξύ, πτωτική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,72% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 4,74%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 0,3% στα 69,37 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.933 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0911 δολ.

«Οι δείκτες SPX και το NDX είδαν τελικά κάποιο profit taking μετά το σημαντικό ράλι που σημειώθηκε τους τελευταίους δύο μήνες» δήλωσε ο Rick Bensignor της Bensignor Investment Strategies σε ένα ερευνητικό σημείωμα προς τους πελάτες.
Την ίδια στιγμή, τμήματα της αγοράς εξακολουθούν να είναι σε καλό δρόμο.
Ο βαρύς για την τεχνολογία Nasdaq Composite έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 29% σε ετήσια βάση, ενώ ο S&P 500 κέρδιζε περισσότερο από 13%.
Ο Dow, από την άλλη, έμεινε λίγο πίσω, σημειώνοντας άνοδο λιγότερο από 2%.
Οι traders πιθανότατα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Ευρώπη, αφού η Ρωσία ήλθε αντιμέτωπη με ένα αποτυχημένο πραξικόπημα το οποίο επεχείρησε η ιδιωτική στρατιωτική ομάδα Wagner.
Η αβεβαιότητα σχετικά με την κατάσταση εκεί θα μπορούσε να κρατήσει τις αγορές «στην άκρη».

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Υπό πίεση διαπραγματεύτηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τραπεζικές μετοχές να σημειώνουν απώλειες λόγω της Deutsche Bank.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3%, μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία ποσοστιαία απώλειά του εδώ και τρεις μήνες, στο τέλος μιας εβδομάδας που καθορίστηκε από τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,11%, στις 15.813 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,11 στις 7.453 μονάδες.
Στις 7.184 μονάδες με άνοδο 0,3% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 0,12% στις 27.242 μονάδες.

Στα μάκρο, στο μέτωπο των μακροοικονομικών, η κατάρρευση του γερμανικού Ifo, σε συνδυασμό με την πτώση των PMI, που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, υποδηλώνει ότι το γερμανικό ΑΕΠ πιθανότατα συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο το β' τρίμηνο.
Οι αναλυτές της Capital Economics αναμένουν ότι η οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση καθ' όλη τη διάρκεια του 2023.
Η πτώση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo από 91,5 τον Μάιο σε 88,5 τον Ιούνιο ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενο.
Ο δείκτης προσδοκιών μειώθηκε ραγδαία, αλλά και ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών, ο οποίος έχει καλύτερη σχέση με το ΑΕΠ, μειώθηκε επίσης και δείχνει τώρα ότι η παραγωγή συρρικνώνεται κατά 0,5% q/q.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης