Τελευταία Νέα
Διεθνή

Titan: Η σύζυγος δισεκατομμυριούχου έδωσε τη θέση της στο γιο της για να μπει στο υποβρύχιο την τελευταία στιγμή

Titan: Η σύζυγος δισεκατομμυριούχου έδωσε τη θέση της στο γιο της για να μπει στο υποβρύχιο την τελευταία στιγμή
Την Κυριακή 18 Ιουνίου, στόχος του ήταν να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ και να σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ κάνοντάς το σε μόλις 12 δευτερόλεπτα και μάλιστα χιλιάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας
Τραγικές φιγούρες είναι η σύζυγος και η κόρη του Βρετανού πακιστανικής καταγωγής δισεκατομμυριούχου μετά την εξαφάνιση του πειραματικού, τουριστικού υποβρυχίου που χάθηκε στα βάθη του Ατλαντικού, ενώ έκανε περιηγητική κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, η Dowgud μίλησε για τις δραματικές στιγμές που έζησε μαζί με την κόρη της από την ώρα που έμαθαν ότι χάθηκε το στίγμα του υποβρυχίου.
Μητέρα και κόρη βρίσκονταν πάνω στο Polar Prince, το μητρικό, συνοδευτικό σκάφος που παρακολουθούσε την κατάδυση του Titan.
Η κινητοποίηση που ακολούθησε, το παγκόσμιο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και οι λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές για τα λάθη, τις παραλείψεις και την συστηματική παραμέληση των προειδοποιήσεων ειδικών για την ακαταλληλότητα του σκάφους, άφησαν τους συγγενείς σε δεύτερη πλάνο.
Η μητέρα του Souleman περιγράφει ποιος ήταν ο 19χρονος γιος της και μιλά για τον παθιασμένο, πρόσχαρο και γεμάτο όρεξη για ανακαλύψεις σύζυγό της, γόνο μιας από τις ισχυρότερες οικογένειες του Πακιστάν με πολύ στιβαρή παρουσία στη Βρετανία.

Το ρεκόρ που ήθελε να κάνει

Ο Σουλεμάν, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ στη Σκωτία, είχε κάνει αίτηση στο οργανισμό Guinness World Records που αποφασίζει για τα ομώνυμα ρεκόρ. Την Κυριακή 18 Ιουνίου, στόχος του ήταν να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ και να σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ κάνοντάς το σε μόλις 12 δευτερόλεπτα και μάλιστα χιλιάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο πατέρας του, Σαχζάντα Νταούντ, είχε μαζί του μια καλή κάμερα για να καταγράψει το ρεκόρ. "Μας έλεγε: "Θα λύσω τον κύβο του Ρούμπικ στις 3.600 μέτρα κάτω από τη θάλασσα!" περιγράφει τώρα η μητέρα του.
Μαζί της ήταν και η 17χρονη κόρη της Αλίνα. Η οικογένεια ήταν ενωμένη καθώς ήταν η μέρα του πατέρα και αυτός ήταν ο τρόπος για να γιορτάσουν όλοι μαζί. Η Κριστίν περιγράφει όταν πριν ο σύζυγός της και ο γιος της μπουν στο υποβρύχιο, αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν και έκαναν αστεία. "Ήμουν πολύ χαρούμενη για αυτούς, επειδή και οι δύο το ήθελαν πολύ εδώ και πάρα πολύ καιρό" ενώ για τον σύζυγό της λέει πως "ήταν σαν παιδί. Ενθουσιαζόταν με τις ανακαλύψεις. Μετά το βραδινό φαγητό, του άρεσε να βλέπουμε όλοι μαζί ντοκιμαντέρ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης