Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σενάρια για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία - Πιθανό να αρχίσουν ήδη από τον Ιούλιο

Σενάρια για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία - Πιθανό να αρχίσουν ήδη από τον Ιούλιο
Διεθνής συνάντηση υπό άκρα μυστικότητα στη Δανία με διπλωμάτες από τη Δύση και τους BRICS
Σχετικά Άρθρα
Στα σενάρια για έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων ήδη από τον Ιούλιο για την κατάπαυση του πυρός και την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία αναφέρεται η γερμανική τηλεόραση, υποστηρίζοντας πως ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες επαφές.
Όπως μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν επίσημες διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία ήδη από τον Ιούλιο.
Μάλιστα το ARD μετέδωσε ότι το περασμένο Σάββατο 24/5 – την ημέρα που εκδηλώθηκε και η ανταρσία του επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin – πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα στην Κοπεγχάγη της Δανίας μια διεθνής συνάντηση για την Ουκρανία.
Σε αυτήν – όπως αναφέρεται – συμμετείχαν διπλωμάτες τόσο από κράτη της Δύσης – δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες – όσο και από την Κίνα, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική, κράτη των οποίων οι ηγέτες έχουν ήδη διατυπώσει και παρουσιάσει τα σχέδια τους για μια ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία.
Σημειώνεται πως Βραζιλία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική σχηματίζουν μαζί με τη Ρωσία την ομάδα των BRICS, μια συμμαχία που αρχίζει να κερδίζει έδαφος στο διεθνές στερέωμα, αποτελώντας το αντίπαλο δέος της Δύσης.

Ο στόχος

Σύμφωνα με το ARD, ο στόχος της Δύσης ήταν με αυτή τη διεθνή συνάντηση να συγκεντρώσει την υποστήριξη των κρατών – μελών της BRICS, τα οποία ως επί το πλείστον έχουν εκφράσει την ουδετερότητα τους απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς όχι μόνο δεν έχουν καταδικάσει τη ρωσική εισβολή, αλλά έχουν απορρίψει και τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, καθώς έχουν αυξήσει τις οικονομικές και εμπορικές τους συναλλαγές με τη Μόσχα.
Σημειώνεται πως μέσω των BRICS, η Ρωσία σε συνεργασία με την Κίνα προωθούν το μοντέλο ενός πολυπολικού κόσμου, αμφισβητώντας ανοιχτά την οικονομική και πολιτική κυριαρχία της Δύσης.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι συνομιλίες στη Δανία έγιναν κατόπιν πρωτοβουλίας του Κιέβου.
Υπενθυμίζεται πως στις 23 Ιουνίου, εκπρόσωπος της ΕΕ είχε κάνει λόγο για μια διεθνή συνάντηση στη Δανία για την Ουκρανία ανάμεσα σε διπλωμάτες της Δύσης και του Παγκόσμιου Νότου, ενώ πληροφορίες από το Bloomberg ανέφεραν πως σε αυτές τις συνομιλίες επρόκειτο να δώσει το παρών και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Jake Sullivan καθώς και εκπρόσωποι της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης