Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρούβλι: Σε χαμηλά 15 μηνών, στα 86,5 ανά δολάριο - Ασφάλεια αναζητούν οι επενδυτές μετά την ανταρσία Prigozhin

Ρούβλι: Σε χαμηλά 15 μηνών, στα 86,5 ανά δολάριο - Ασφάλεια αναζητούν οι επενδυτές μετά την ανταρσία Prigozhin
Το ρούβλι υποχωρούσε 2,1% έναντι του δολαρίου στα 86,50 ρούβλια
Σε χαμηλά 15 μηνών διαπραγματεύεται το ρωσικό ρούβλι έναντι του δολαρίου στις πρωινές συναλλαγές της Δευτέρας, αντιδρώντας για πρώτη φορά στην αποτυχημένη ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner κατά του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin το Σαββατοκύριακο.
Το ρούβλι υποχωρούσε 2,1% έναντι του δολαρίου στα 86,50 ρούβλια, αφού νωρίτερα είχε φθάσει στα 87,230 το πιο αδύναμο σημείο από τα τέλη Μαρτίου του 2022.
Το ρωσικό νόμισμα υποχωρούσε 2,2% και διαπραγματευόταν στα 94,37 έναντι του ευρώ και -2,1% έναντι του γουάν στα 11,95.
Οι Ρώσοι μισθοφόροι με επικεφαλής τον Prigozhin αποσύρθηκαν από τη νότια ρωσική πόλη Ροστόφ-ον-Ντον τη νύχτα του Σαββάτου στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που σταμάτησε την ταχεία προέλασή τους προς τη Μόσχα, αλλά άφησε αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη νομή της εξουσίας από τον πρόεδρο Putin.

Ασφαλή καταφύγια αναζητούν οι επενδυτές

Με το ρούβλι να μην διαπραγματεύεται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ρωσικές τράπεζες προσέφεραν συναλλαγματικές ισοτιμίες πολύ πάνω από την επίσημη ισοτιμία πέραν των 90 ανά δολάριο.
Οι επενδυτές παγκοσμίως παρακολουθούσαν για τις επιπτώσεις από την αποτυχημένη ανταρσία, με ορισμένους να αναμένουν μια κίνηση προς ασφαλή καταφύγια, όπως τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και το δολάριο.
Η εξέλιξη αναζωπύρωσε επίσης έναν παλιό φόβο στην Ουάσινγκτον σχετικά με το τι θα συμβεί με τα πυρηνικά της Ρωσίας σε περίπτωση εσωτερικής αναταραχής.
Το αργό πετρέλαιο τύπου Brent, παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Ρωσίας, σημείωνε άνοδο 0,5% στα 74,4 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης