Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για τρομοκρατική επίθεση στο έδαφος της - Εκπαιδεύονται στην Πολωνία

Λευκορωσία: Οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για τρομοκρατική επίθεση στο έδαφος της  - Εκπαιδεύονται στην Πολωνία
Τι δήλωσε ο Konstantin Bychek, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος έρευνας της επιτροπής κρατικής ασφάλειας της χώρας
Η Λευκορωσία έχει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση τρομοκρατών στο εξωτερικό με στόχο την ένοπλη εισβολή στο έδαφος της δημοκρατίας, δήλωσε ο Konstantin Bychek, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος έρευνας της επιτροπής κρατικής ασφάλειας της χώρας, στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Belarus 1 .
«Η KGB καταγράφει τέτοιες τρομοκρατικές εκδηλώσεις.
Είμαστε έτοιμοι για αυτές τις προκλήσεις.
Λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για λογαριασμό του αρχηγού του κράτους.
Οι τρομοκράτες και η συλλογική Δύση που στέκεται πίσω τους δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιτύχουν.
Έχουμε επαρκείς δυνατότητες να εξουδετερώσουμε την απειλή έγκαιρα», επισήμανε.
Διευκρινίζεται ότι η εκπαίδευση των τρομοκρατών γίνεται με βάση τις τακτικές των ειδικών δυνάμεων.
«Στην Πολωνία είναι η μονάδα Grom, στη Λιθουανία είναι η Λιθουανική Ένωση Τυφεκιοφόρων, στην Ουκρανία είναι η SBU και οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες πληροφοριών», που εκπαιδεύουν του τρομοκράτες επισήμανε ο εκπρόσωπος.
Έπειτα, οι μαχητές περνούν» στο πεδίο της μάχης στη νοτιοανατολική Ουκρανία, μετά  γίνονται εκπαιδευτές, προετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις και αναπτύσσουν σχέδια για εισβολή στη Λευκορωσία, πρόσθεσε.
Όπως τόνισε ο Bychek, η υπηρεσία ασφαλείας της χώρας γνωρίζει την ταυτότητα των αξιωματικών των ειδικών υπηρεσιών που εκπαιδεύουν τρομοκράτες, καθώς και τα ταμεία που χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές τους.
Οι Sunday Times ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι αρκετές εκατοντάδες μαχητές εκπαιδεύονται στο Πόζναν της Πολωνίας, έφυγαν από τη Λευκορωσία και τώρα σχεδιάζουν να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν ένοπλο πραξικόπημα στη χώρα.
Όπως δήλωσε προηγουμένως ο επικεφαλής των μονάδεων ασφάλειας της Λευκορωσίας Ivan Tertel, σε ορισμένες γειτονικές δυτικές χώρες και στην Ουκρανία υπάρχουν στρατόπεδα στρατολόγησης και εκπαίδευσης για όσους θέλουν να οργανώσουν μια εξέγερση στο έδαφος της δημοκρατίας για να ανατρέψουν την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκπρόσωποι της ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης ζήτησαν από δυτικούς χορηγούς 250 εκατομμύρια δολάρια για ν αναπτύξουν δραστηριότητες για την αλλαγή καθεστώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης