Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Η ανταρσία της Wagner δικαιολογεί την υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία

Macron: Η ανταρσία της Wagner δικαιολογεί την υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, κατάσταση αποκαλύπτει μια «ρωγμή» που υποτίθεται ότι υπάρχει «στο ρωσικό στρατόπεδο, την ευθραυστότητα τόσο του στρατού του όσο και των βοηθητικών του δυνάμεων, όπως η παραστρατιωτική ομάδα Wagner

Η απόπειρα ένοπλης εξέγερσης στη Ρωσία δικαιολογεί την υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Provence την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, σχολιάζοντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε με την εξέγερση της ομάδας Wagner.
«Αυτές οι εξελίξεις πρόκειται να μας κάνουν να βισκομαστε σε απόλυτη επαγρύπνηση και να δικαιολογήσουμε πλήρως την υποστήριξη που δίνουμε στους Ουκρανούς στην αντίστασή τους», είπε.
Σύμφωνα με τον Miacron, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί να εκτυλίσσεται, υστότητα τόσο του στρατού του όσο και των βοηθητικών του δυνάμεων, όπως η Ομάδα Wagner».μια «ρωγμή» που υποτίθεται ότι υπάρχει «στο ρωσικό στρατόπεδο, την ευθραυστότητα τόσο του στρατού του όσο και των βοηθητικών του δυνάμεων, όπως η Ομάδα Wagner».
Σε διάγγελμά του το Σάββατο 14 Ιουλίου 2023, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin περιέγραψε τις ενέργειες της  Wagner ως ένοπλη ανταρσία και προδοσία.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης