Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα τρία τηλεφωνήματα – μυστήριο του Putin με τον Lukashenko που οδήγησαν σε εκτόνωση της κρίσης

Τα τρία τηλεφωνήματα – μυστήριο  του Putin με τον  Lukashenko  που οδήγησαν σε εκτόνωση της κρίσης
Το απόγευμα της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023 ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας επικοινώνησε τηλαφωνικά με τον πρώην Πρόεδρο του Καζακστάν, Nursultan Nazarbayev
Σχετικά Άρθρα
Η αποκατάσταση  της τάξης συνεχίζεται, καθώς ο Vladimir Putin και ο Alexander  Lukashenko  είχαν ξανά τηλεφωνική συνομιλία το πρωί της Κυριακής 25 Ιουνίυο 2023, σύμφωνα με ανάρτηση στο κανάλι Telegram  της υπηρεσίας επικοινωνίας του Ρώσου Προέδρου.
«Σήμερα το πρωί, ο Alexander  Lukashenko  μίλησε στο τηλέφωνο με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimot Putin», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Την ημέρα της κρίσης στη Ρωσία, οι αρχηγοί κρατών τηλεφώνησαν δύο φορές - το πρωί και το βράδυ.
Επιπλέον, το απόγευμα της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023 ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας τηλεφώνησε στον πρώην Πρόεδρο του Καζακστάν, Nursultan Nazarbayev
«Συζητήσαμε τη διεθνή κατάσταση, την κατάσταση στην περιοχή και τις σχέσεις Λευκορωσίας - Καζακστάν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι εξελίξεις

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2023 ], η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) άνοιξε ποινική υπόθεση για υποκίνηση ένοπλης ανταρσίας για δηλώσεις που έγιναν εκ μέρους του επικεφαλής του PMC Wagner, Yevgeny Prigozhin.
Η FSB ανακοίνωσε ότι υπήρχε κίνδυνος κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στο ρωσικό έδαφος.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για υποτιθέμενες ρωσικές στρατιωτικές επιδρομές σε στρατόπεδα της Wagner δεν ήταν αληθινές.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin απηύθυνε διάγγελμα το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, στην οποία περιέγραψε τις ενέργειες του Ομίλου Wagner ως ένοπλη ανταρσία και προδοσία και υποσχέθηκε σκληρά μέτρα κατά των ανταρτών.
Αργότερα την ίδια ημέρα, το προεδρικό γραφείο της Λευκορωσίας είπε ότι ο Prigozhin είχε αποδεχθεί την πρόταση του Λευκορώσου προέδρου Alexander Lukashenko να σταματήσει η μετακίνηση της ομάδας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.
Ο Prigozhin επιβεβαίωσε αργότερα τις πληροφορίες, λέγοντας ότι οι στρατωιτές της ομάδας Wagner επέστρεφαν στα στρατόπεδά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης