Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κίνα: Στηρίζουμε τη ρωσική ηγεσία κατά της ένοπλης ανταρσίας από την ομάδα Wagner

Βόρεια Κίνα: Στηρίζουμε τη ρωσική ηγεσία κατά της ένοπλης ανταρσίας από την ομάδα Wagner
Ο Im Chon Il, υφυπουργός Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, συναντήθηκε με τον Alexandr Matsegora, Ρώσο πρεσβευτή Βόρεια Κορέα
Στήριξη του Putin απο τη Βόρεια Κίνα καθώς ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Im Chon συναντήθηκε με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Πιονγκγιάνγκ Alexander Matsegora την Κυριακή 25 Ιουνου 2023 και εξέφρασε τη στήριξη της χώρας του στη ρωσική ηγεσία κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας ένοπλης ανταρσίας από την παραστρατιωτική οργανωση του Ομίλου Wagner (PMC), μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων τη Κυριακή 25 Ιουνίου.
«Ο Im Chon Il, υφυπουργός Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, συναντήθηκε με τον Alexandr Matsegora, Ρώσο πρεσβευτή Βόρεια Κορέα, στις 25 Ιουνίου...
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Im Chon Il εξέφρασε σταθερή πεποίθηση ότι η πρόσφατη ένοπλη εξέγερση στη Ρωσία θα καταρριφθεί επιτυχώς σύμφωνα με τις φιλοδοξίες και τη βούληση του ρωσικού λαού, λέγοντας ότι η ΛΔΚ θα υποστηρίξει σθεναρά οποιαδήποτε επιλογή και απόφαση της ρωσικής ηγεσίας», ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Οι εξελίξεις

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) άνοιξε ποινική διαδικασία για υποκίνηση ένοπλης ανταρσίας για δηλώσεις που έγιναν εκ μέρους του επικεφαλής του PMC Wagner, Yevgeny Prigozhin.
Η FSB δήλωσε ότι υπήρχε κίνδυνος κλιμάκωσης στο ρωσικό έδαφος.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για υποτιθέμενες ρωσικές στρατιωτικές επιδρομές σε στρατόπεδα PMC Wagner δεν ήταν αληθινές.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin απηύθυνε διάγγελμα το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, στην οποία περιέγραψε τις ενέργειες του Ομίλου Wagner PMC ως ένοπλη ανταρσία και προδοσία και υποσχέθηκε σκληρά μέτρα κατά των ανταρτών.
Αργότερα την ίδια ημέρα, το προεδρικό γραφείο της Λευκορωσίας είπε ότι ο Prigozhin είχε αποδεχθεί την πρόταση του Λευκορώσου προέδρου Alexander Lukashenko να σταματήσει η μετακίνηση της ομάδας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.
Ο Prigozhin επιβεβαίωσε αργότερα τις πληροφορίες, επισημαίνοντας ότι οι στρατιώτες της Wagner επέστρεφαν στα στρατόπεδά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης