Τελευταία Νέα
Διεθνή

Karaganov (σύμβουλος Putin): Δεν υπάρχει επιλογή... η Ρωσία θα πρέπει να εξαπολύσει πυρηνικό χτύπημα στην Ευρώπη

Karaganov (σύμβουλος Putin): Δεν υπάρχει επιλογή... η Ρωσία θα πρέπει να εξαπολύσει πυρηνικό χτύπημα στην Ευρώπη
Ο Karaganov αποτέλεσε Προεδρικός Σύμβουλος για την Εξωτερική Πολιτική υπό τον Boris Yeltsin και τον Vladimir Putin
Για εβδομήντα πέντε χρόνια υπό το καθεστώς αμοιβαίας αποτροπής, τα πυρηνικά όπλα έχουν σώσει τον κόσμο και οι άνθρωποι μόλις το συνήθισαν.
Τώρα βλέπουμε με τα μάτια μας ότι τα πυρηνικά όπλα δεν σταματούν πλέον, γιατί συμβαίνει το αδιανόητο: η Δύση έχει εξαπολύσει έναν μεγάλο πόλεμο κατά μιας μεγάλης πυρηνικής δύναμης.
Και η Ρωσία πλέον δεν έχει άλλη επιλογή, από το να εξαπολύσει πυρηνικό χτύπημα στην Ευρώπη.
Αυτό υποστήριξε ο Διοικητής του Κέντρου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής της Μόσχας, Sergey Karaganov, ο οποίος έχει διατελέσει και Σύμβουλο για την Εξωτερική Πολιτική υπό τον Boris Yeltsin και τον Vladimir Putin.

Ο κόσμος δεν φοβάται τα πυρηνικά πλέον...

Σε άρθρο του στο Ria Novosti, ο Karaganov υπενθύμισε ότι η επίσημη ιστορία της δημιουργίας ατομικών όπλων είναι γνωστή, αλλά, από την άποψή του, εξακολουθεί να υπάρχει μια σούπερ ιδέα της εμφάνισής της.
Σαν να είδε ο Κύριος ο Θεός ότι ένα σημαντικό μέρος της ανθρωπότητας τρελάθηκε, έχοντας εξαπολύσει δύο παγκόσμιους πολέμους κατά τη διάρκεια της ζωής μιας γενιάς, και έδωσε στους ανθρώπους πυρηνικά όπλα - τα όπλα της αποκάλυψης, ώστε να τρομάζουν τους ανθρώπους.
Αλλά τώρα οι άνθρωποι έχουν χάσει τον φόβο τους...
Τις τελευταίες δεκαετίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και ακόμη και εν μέρει στη Ρωσία, διαδόθηκε ο στρατηγικός παρασιτισμός.
Δηλαδή η πεποίθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει πόλεμος και δεν θα γίνει ποτέ.
Το συνήθισαν και σε αυτό το έδαφος έχει αναπτυχθεί η σύγχρονη δυτική ιδεολογία.

Τα αποτελέσματα της προπαγάνδας

Πλέον, υπάρχει μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα, η οποία δεν ήταν καν στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.
Οι άνθρωποι απλά ξεγελιούνται και φοβούνται να πουν αυτό που πραγματικά σκέφτονται.
Ως αποτέλεσμα, λόγω αυτών των 70 χρόνων ειρήνης, η αίσθηση της αυτοσυντήρησης έχει πάψει να λειτουργεί στην κοινωνία και με τη βοήθεια μιας μαγευτικά μοχθηρής προπαγάνδας, αυτή η αίσθηση αυτοσυντήρησης καταστέλλεται περαιτέρω ειδικά από τις δηλώσεις ότι η Ρωσία δεν θα χτυπήσει ποτέ την Ευρώπη.
Η επίσημη δυτική προπαγάνδα αντλεί την ιδέα ότι η Δύση μπορεί να κάνει τα πάντα και η Μόσχα θα τα ανεχτεί όλα.

Ανεπαρκής η πυρηνική αποτροπή της Ρωσίας

Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει αρχίσει να ενισχύει την πυρηνική της αποτροπή, αλλά μέχρι στιγμής τα βήματα που γίνονται είναι εντελώς ανεπαρκή, σύμφωνα με τον Karaganov.
Κάποια στιγμή, η Μόσχα ακολούθησε τις δυτικές θεωρίες και ανέβασε απερίσκεπτα το κατώφλι για τη χρήση πυρηνικών όπλων, που η Δύση χρησιμοποιεί τώρα για καλό λόγο.
Έτσι, δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι οι Ρώσοι δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ πυρηνικά όπλα.
Και αυτή η αίσθηση ανοίγει το δρόμο για έναν ατελείωτο πόλεμο στην Ουκρανία.
Αλλά δεδομένου ότι το δυναμικό της Δύσης στο στρατιωτικό-βιομηχανικό επίπεδο είναι υψηλότερο από το ρωσικό, θέλουν απλώς να φθείρουν το Κρεμλίνο.
Σε αυτό το πλαίσιο, αν και ο Karaganov ελπίζει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ χρήση πυρηνικών όπλων, να αρνείται το Κρεμλίνο τη δυνατότητα χρήσης τους σε όλες τις καταστάσεις, εκτός από την περίπτωση θανάσιμου κινδύνου για το ίδιο το κράτος, είναι επιπόλαιο.
Έτσι, τα κράτη δένουν τα χέρια της Ρωσίας και ελπίζουν μακροπρόθεσμα να την τινάξουν στον αέρα με αυτόν τον μακρύ πόλεμο.

Ο ρόλος της Κίνας

Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η Δύση να αποδυναμώσει ριζικά τον κύριο αντίπαλο της - την Κίνα , η οποία, στην περίπτωση αυτή, θα είναι μόνη.
Αυτή είναι μια στρατηγική πρόθεση που είναι απολύτως κατανοητή.
Παράλληλα, οι Αμερικανοί, έχοντας ήδη ρίξει τον ουκρανικό λαό στη μάχη, σπρώχνουν την Ευρώπη εκεί, καταστρέφοντας τις θέσεις που έχει καταλάβει εδώ και πέντε αιώνες.
Λύνουν έτσι ένα άλλο πρόβλημα - καταστρέφουν τον Παλαιό Κόσμο ως στρατηγικό παίκτη και πιθανό στρατηγικό ανταγωνιστή.
Με τη σειρά τους, οι ευρωπαϊκές ελίτ οδηγούν τις χώρες και τους λαούς τους στη σφαγή.
Εάν δεν αλλάξει αυτό, τότε η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία της Ρωσίας θα αντιμετωπίσει μια τρομερή ηθική επιλογή και την ανάγκη να πάρει μια δύσκολη απόφαση.
Και για να γίνει αυτό, σύμφωνα με τον Karaganov, ο Putin πρέπει κάποια στιγμή να προβάλει την αποφασιστικότητά του να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Ποιος θα είναι ο στόχος

Ωστόσο, τίθεται το ερώτημα ποιος μπορεί και ποιος πρέπει να γίνει στόχος μιας τέτοιας επίθεσης.
Οι Αμερικανοί είπαν ξεδιάντροπα ψέματα, λέγοντας ότι προετοιμαζόμαστε για χτυπήματα κατά της Ουκρανίας.
Αυτό είναι μια τερατώδης παραλογία, κακόβουλη, γιατί, φυσικά, οι Ουκρανοί είναι ένας ατυχής εξαπατημένος λαός που οδηγείται στη σφαγή.
Αλλά και πάλι, σύμφωνα με τον Karaganov, δεν θα πρέπει να χτυπηθούν.
Εάν πρόκειται για πυρηνικά πλήγματα, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε για ορισμένες χώρες στην Ευρώπη που παρέχουν τη μεγαλύτερη βοήθεια στο καθεστώς μισθοφόρων του Κιέβου.
Η Μόσχα έχει αρχίσει να ανεβαίνει τη σκάλα της πυρηνικής αποτροπής.
Αλλά πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά, αν και, φυσικά, η χρήση πυρηνικών όπλων είναι ένα τερατώδες βήμα, θα πρέπει να αποφευχθεί αν είναι δυνατόν, σύμφωνα με τον Karaganov.
Όμως, όπως δείχνει ο φορέας ανάπτυξης της Δύσης, των ελίτ και της κοινωνίας της, η κίνησή τους προς τις αντιανθρώπινες και μετα-ανθρώπινες αξίες, όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα μια αντικειμενική προσέγγιση σε έναν μεγάλο θερμοπυρηνικό πόλεμο.
Πρέπει να διακόψουν όλοι αυτή τη διαδικασία και να σώσουν τον κόσμο - εάν είναι δυνατόν, φυσικά, αποφεύγοντας τις θανατηφόρες ενέργειες.

Οι Αμερικανοί επινόησαν τη δική τους «Πατρίδα εναντίον της Ρωσίας»

Η έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ήταν ένα σημαντικό και, φυσικά, το σωστό βήμα, αν και, κατά την άποψη του Karaganov, έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα.
Μπορούν να ληφθούν διάφορα άλλα μέτρα.
Ειδικότερα, αξίζει να μεταδοθεί σε όλους στη Δύση ότι οποιοδήποτε χτύπημα κατά της Λευκορωσίας είναι χτύπημα κατά της Ρωσίας και θα έχει τις κατάλληλες συνέπειες.
Επίσης, μεταξύ των πιθανών ρωσικών μέτρων θα μπορούσε να είναι η αναδιάταξη πυραύλων, η δοκιμή των στρατηγικών μας πυραύλων σε πιο κοντινές αποστάσεις, καθώς και ψυχολογικές ενέργειες, ακόμη και η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με χώρες που διαδραματίζουν τον πιο ενεργό ρωσοφοβικό ρόλο.
Είναι επίσης πιθανό ένα τέτοιο μέτρο ως προειδοποίηση προς όλους τους Ρωσόφωνους, όλους τους πολίτες της πρώην ΕΣΣΔ, όλοι οι άνθρωποι καλής θέλησης να εγκαταλείψουν μέρη που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανούς στόχους για πυρηνικό χτύπημα.
Αυτό, επίσης, μπορεί να είναι ίσως το πιο ισχυρό αποτρεπτικό μέσο.
Οι άνθρωποι πρέπει να επιστρέψουν στη Ρωσία όχι από φόβο, αλλά από τη δική τους ελεύθερη βούληση.

Πως θα απαντήσουν οι ΗΠΑ

Όταν συζητείται το θέμα ενός υποθετικού πυρηνικού χτυπήματος στην Ευρώπη, τίθεται το ερώτημα: πώς θα απαντήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό;
Σχεδόν όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι σε καμία περίπτωση οι Αμερικανοί δεν θα απαντήσουν σε ένα πυρηνικό χτύπημα κατά των συμμάχων τους.
Παρεμπιπτόντως, ακόμη και ο Biden του ξέφυγε...
Ωστόσο, Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί πιστεύουν ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν μαζικά αντίποινα με συμβατικά όπλα.
Αυτό μπορεί να επισημανθεί ότι ως απάντηση σε ένα μαζικό μη πυρηνικό χτύπημα, θα πραγματοποιηθούν ακόμη πιο μαζικά πυρηνικά πλήγματα.
Και θα καταργήσουν την Ευρώπη ως γεωπολιτική οντότητα.
Κάτι που φυσικά δεν θέλει το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τον Karaganov.
Όταν συζητούνται τέτοια σενάρια, αναπόφευκτα ανακύπτει το θέμα της Κίνας και η θέση της.
Οι στρατηγικοί στόχοι είναι οι ίδιοι, αλλά οι επιχειρησιακοί, φυσικά, διαφέρουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης