Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυτικός Τύπος για ανταρσία Prigozhin: Ταπείνωση του Putin

Δυτικός Τύπος για ανταρσία Prigozhin: Ταπείνωση του Putin
Έως σήμερα ο Putin είχε θριαμβεύσει χάρη στην ικανότητα του «διαίρει και βασίλευε» αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal
Για ταπείνωση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin από την ανταρσία του επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin κάνει λόγο σύσσωμος ο Δυτικός Τύπος, ο οποίος παράλληλα προσπαθεί να αποτιμήσει τι σημαίνει αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος του άλλοτε εκλεκτού του Putin τόσο για τη Ρωσία όσο και για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι βρετανικοί Sunday Times υποστηρίζουν ότι «ο Putin ταπεινώθηκε από την ανταρσία», συνοδεύοντας το κείμενο από μια φωτογραφία που δείχνει τους μαχητές της Wagner να έχουν στρέψει τα όπλα τους κατά του στρατιωτικού αρχηγείου της Ρωσίας στο Rostov on Don ενώ και ο Observer επισημαίνει ότι ο «αρχηγός των ανταρτών σταματά την προέλαση των τανκ στη Μόσχα για να σταματήσει η αιματοχυσία».
Στην πρώτη σελίδα του Observer υπάρχει και μια ανάλυση του Βρετανού αρθρογράφου Luke Harding, ο οποίος υποστηρίζει πως η ανταρσία του Prigozhin αφήνει τον πρόεδρο Putin στην πιο αδύναμη κατάσταση του τις τελευταίες δεκαετίες.
2_208.JPG
3_142.JPG
Από την πλευρά της η γερμανική Bild έχει στο πρωτοσέλιδο της θέμα με τίτλο «Εξέγερση κατά του Putin» ενώ προσπαθεί να αποτιμήσει τι σημαίνει αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος για τη Γερμανία. Οι γερμανικές Die Welt και Der Spiegel αποτιμούν την κίνηση του Prigozhin ως «αγώνα εξουσίας» στη Ρωσία.

Ευκαιρία η αστάθεια

Οι New York Times αναφέρονται σε ανάλυση τους για την ανταρσία του Prigozhin, στους κινδύνους και στην ευκαιρία που παρουσίασε η αστάθεια αυτή για τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, η ανάλυση αναφέρεται στους κινδύνους που υπάρχουν παγκοσμίως, όταν ένας πρόεδρος που έχει στα χέρια του πυρηνικά όπλα, να βρίσκεται υπό απειλή αλλά και στις ευκαιρίες που υπήρξαν για την εξασθένηση της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας προς όφελος της Ουκρανίας.
Η Washington Post χαρακτήρισε τις τελευταίες 24 ώρες ως τη σοβαρότερη απειλή για την προεδρία του Putin.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως έως σήμερα ο Putin είχε θριαμβεύσει χάρη στην ικανότητα του «διαίρει και βασίλευε», καθώς έθετε αντίπαλες ομάδες τη μια απέναντι στην άλλη με τον ίδιο να εμφανίζεται ως τον απόλυτο διαιτητή ανάμεσα στις ελίτ»
«Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες αυταρχικής διακυβέρνησης, η ύβρις του Putin έχει επανειλημμένα θολώσει την κρίση του – τόσο στην εισβολή στην Ουκρανία όσο και στην εσφαλμένη εκτίμηση του εάν ο Prigozhin θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης