Τελευταία Νέα
Διεθνή

Veto από τη Μeloni για την αναθεώρηση του ESM - θα ήταν λάθος στην συγκεκριμένη συγκυρία

Veto από τη Μeloni για την αναθεώρηση του ESM  - θα ήταν λάθος στην συγκεκριμένη συγκυρία
Η Meloni έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι μια συμφωνία για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ θα πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι της αλλαγής της συνθήκης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας
Η πρωθυπουργός της Ιταλία Giorgia Meloni ετοιμάζεται καθώς φαίνεται για την πρώτη αντιπαράθεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αφορμή τα δημοσιονομικά καθώς δήλωσε ότι αντιτίθεται στην αναθεώρηση του μηχανισμού ESM της ευρωζώνης από το κοινοβούλιο, πυροδοτώντας μια αντιπαράθεση που θέτει τη χώρα της σε αντιπαράθσεν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Θα ήταν λάθος να το κυρώσει (σ.σ. την αναθεώρηση) το κοινοβούλιο τώρα», είπε ο Μελόνι στους δημοσιογράφους το Σάββατο 24 Ιουν;iου 2023, επικρίνοντας την απόφαση των βουκευτών να ξεκινήσει η διαδικασία την επόμενη εβδομάδα.
Η Meloni έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι μια συμφωνία για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ θα πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι της αλλαγής της συνθήκης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)  την οποία έχουν κυρώσει όλες οι άλλες χώρες της ευρωζώνης.
«Δεν έχω αλλάξει γνώμη», είπε σε εκδήλωση στην Αυστρία.
Ενώ η συζήτηση για τον ESM ήταν πολιτικά τοξική εδώ και χρόνια, το θέμα γίνεται πιεστικό για την κυβέρνηση της Meloni, αφού μια μελέτη του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η μεταρρύθμιση δεν θα έθετε σε κίνδυνο την οικονομία της Ιταλίας και απέρριψε την κριτική ότι η αξιοποίηση του αναθεωρημένου μηχανισμού άντλησης κεφαλαίων θα αύξανε τον κίνδυνο αναδιάρθρωση του ιδιαίτερα υψηλού ιταλικού δημόσιου χρέους.
Η Meloni απέρριψε επίσης ως «σουρεαλιστικές» αναφορές για εντάσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού της μετά τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ηγήθηκε του κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό Forza Italia.
Οι εντάσεις εντός του συνασπισμού, ο οποίος περιλαμβάνει το κόμμα της Meloni, Αδελφοί της Ιταλίας και τη Lega του Matteo Salvini, επιδεινώθηκαν από καταγγελία της υπουργού Τουρισμού Michela Santanchè, μέλους του κόμματος της Meloni, για λογιστικές αλχημείες
«Η κυβέρνησή μας λειτουργεί καλά», είπε ο Meloni.
«Η δύναμη αυτής της κυβέρνησης αντανακλάται στην οικονομία», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης