Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμφώνησε ο Lukashenko με τον Prigozhin και επέστρεψαν οι Wagner στα στρατόπεδα

Τι συμφώνησε ο Lukashenko  με τον  Prigozhin  και  επέστρεψαν οι  Wagner στα στρατόπεδα
H ανακοίνωση της Λευκορωσίας για τη συμφωνία
Στη δημοσιότητα έδωσαν ρωσικά και λευκορωσικά ΜΜΕ την ανακοίνωση του Μινσκ για τη συμφωνία Aleksander Lukashenko  και Yevgeny Prigozhin.
Με βάση τη συμφωνία ο Prigozhin αποδέχτηκε την πρόταση της Λευκορωσίας να σταματήσει η προέλαση της Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης,
Αναλυτικά η ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Lukashenko
«Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner.
Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν για κοινές ενέργειες.
»Κατά την περαιτέρω ανάπτυξη των συμφωνιών, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αφού διευκρίνισε επιπλέον την κατάσταση μέσω των δικών του καναλιών, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin.  .
»Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
Ως αποτέλεσμα, ήρθαν σε συμφωνίες για το απαράδεκτο ενδεχόμενο να εξαπολυθεί μια αιματηρή σφαγή στο έδαφος της Ρωσίας.
Ο Yevgeny Prigozhin αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Lukashenko να σταματήσει η μετακίνηση των ενόπλων της εταιρείας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.
»Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι υπάρχει μια απολύτως επικερδής και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner PMC.
»Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, επίσης σήμερα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με αξιωματούχους της χώρας για αυτήν την κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης