Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στα σύνορα Λιθουανίας, Πολωνίας, Λετονίας και Εσθονίας εξαιτίας της κατάστασης στη Ρωσία

Συναγερμός στα σύνορα Λιθουανίας, Πολωνίας, Λετονίας και Εσθονίας εξαιτίας της κατάστασης στη Ρωσία
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο μετά την κρίση που ξέσπασε στη Ρωσία με την εξέγερση της ιδιωτικής στρατιωτικής οργάνωσης Wagner κατά του καθεστώτος Putin, με τους κοντινότερους γείτονες της Μόσχας να λαμβάνουν πιο δραστικά μέτρα
Η Λιθουανία και η Πολωνία συμφώνησαν να κηρύξουν σε κατάσταση συναγερμού τα ανατολικά σύνορά τους λόγω της κατάστασης στη Ρωσία, όπως αναφέρει το Reuters σε δημοσίευμά του το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023.
Η ανάληψη δράσης ήρθε μετά από συνομιλία που είχαν ο Λιθουανός πρόεδρος Gitanas Nausėda με τον Πολωνό πρωθυπουργό Mateusz Morawiecki.
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο μετά την κρίση που ξέσπασε στη Ρωσία με την εξέγερση της ιδιωτικής στρατιωτικής οργάνωσης Wagner κατά του καθεστώτος Putin, με τους κοντινότερους γείτονες της Μόσχας να λαμβάνουν πιο δραστικά μέτρα.
Η Λετονία -η οποία βίωσε μια ροή Ρώσων που εγκατέλειψαν τη χώρα όταν ξεκίνησε ο πόλεμος με την Ουκρανία πέρυσι και ξανά μετά την επιστράτευση που κήρυξε ο Putin- μετά τις τελευταίες εξελίξεις αρχικά ενίσχυσε την ασφάλεια στα σύνορά της με τη Ρωσία, πριν αποφασίσει να τα κλείσει.
Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μέσω Twitter, η είσοδος οποιουδήποτε αποχωρεί «λόγω της τρέχουσας κατάστασης» δεν θα επιτραπεί.
Η Εσθονία έχει επίσης δηλώσει ότι ενισχύει την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων της, με την πρωθυπουργό Κάγια Κάλλας να προσθέτει ότι βρίσκεται σε "στενή επαφή" με τους ομολόγους της από τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Φινλανδία.
Πολλές άλλες χώρες -συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ- έχουν δηλώσει επίσης ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης