Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan στηρίζει τον Putin ενάντια στην ανταρσία της ομάδας Wagner – Ετοιμότητα για παρέμβαση

Ο Erdogan στηρίζει τον Putin ενάντια στην ανταρσία της ομάδας Wagner – Ετοιμότητα για παρέμβαση
Σε τηλεφωνική τους συνομιλία Erdogan και Putin αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία μετά την εκδήλωση ένοπλης εξέγερσης της ομάδας Wagner κατά του ρωσικού κράτους
Η Τουρκία επιδεικνύει διπλωματικά αντανακλαστικά και πραγματοποίησε παρέμβαση στήριξης στη ρωσική έννομη τάξη που απειλείται από  ένοπλη εξέγερση.
Ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan είχε το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin, καθώς εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να κάνει το καθήκον της με στόχο την ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Ρωσία το συντομότερο δυνατό.
Σύμφωνα με δήλωση της τουρκικής προεδρίας, ο Erdogan και ο Putin αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία μετά την έναρξη ένοπλης εξέγερσης της ομάδας Wagner κατά του ρωσικού κράτους.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ερντογάν τόνισε τη σημασία της ανάληψης δράσης με βάση την κοινή λογική.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «κανείς δεν πρέπει να αναλάβει μονομερή δράση ενόψει της κατάστασης στη Ρωσία».
«Υπό αυτή την έννοια, εμείς ως Τουρκία είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καθήκον μας προκειμένου τα εν λόγω επεισόδια να επιλυθούν με ήρεμο και ειρηνικό τρόπο», δήλωσε ο Erdogan, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ο Putin κατηγόρησε τον επικεφαλής της ομάδας Wagner Yevgeny Prigozhin για προδοσία σε διάγγελμα του το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, αφού οι παραστρατιωτικές δυναμεις διέσχισαν τα σύνορα από την Ουκρανία προς τη Ρωσία, μπαίνοντας στην πόλη Rostov-on-Don..
Ο Prigozhin κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι επιτέθηκαν στους μαχητές του, έναν ισχυρισμό το οποίο η Μόσχα αρνείται.
Ο Prigozhin έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και τον υπουργό Άμυνας Sergey Shoygu ότι δεν προμήθευαν επαρκή όπλα την παραστρατιωτική ομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης